Shell България обявява национален конкурс в подкрепа на българските отбори в Shell Eco-marathon

2
114
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Shell България обявява национален конкурс в подкрепа на българските отбори в Shell Eco-marathon

22 април 2019 г.

Shell България организира национален конкурс за идейни разработки на тема „Иновации в подкрепа на българските отбори в Shell Eco-marathon”. Ученици и студенти, на възраст между 16 и 22 години, ще имат възможността да работят по проекти, предложени от българските отбори, които представят страната ни в Shell Eco-marathon – международно състезание за енергийно ефективни автомобили. Целта на инициативата е да подпомогне родните отбори с решения за подобрения върху техните автомобили, които да бъдат приложени за състезателния сезон през 2020 г.
Участието в конкурса е индивидуално. Задачата е всеки участник да избере един от общо шест проекта, които са предложени според специфичните и индивидуални нужди за автомобила на всеки отбор. Участниците трябва да представят разработени, писмени проекти, които са реалистични, ефективни и рентабилни. Заданията са публикувани на уебсайта www.shell.bg./contest. Крайният срок за изпращане на предложенията е 31 май 2019 г. Участниците ще имат директна връзка с всеки отбор, за да работят по-ефективно по проектите. Победителите ще бъдат излъчени от компетентно професионално жури с участието и на представители на българските отбори в Shell Eco-marathon. Критериите, по които ще бъдат оценявани участниците, са спазване на условията на конкурса, оригиналност и възможно най-точно изпълнение на заданието.
„Вече 12 години българските отбори представят страната ни на единствената по рода си надпревара за енергийна ефективност в транспорта – Shell Eco-marathon. За да подкрепим техните усилия, за първи път организираме подобен вид състезание на инженерното мислене. Надяваме се, че идеите от конкурса ще помогнат на отборите да надградят своите разработки и да подобрят представянето си, както и да популяризираме състезанието и участието на нови отбори от цяла България“, каза Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.
Имената на победителите в конкурса ще бъдат обявени на 4 юни 2019 г. на уебсайта www.shell.bg/contest. Те ще имат възможността да представят своите проекти на живо по време на специална церемония по случай 12 години българско участие в Shell Eco-marathon на 7 юни в гр. София . Класираният на първо място ще получи възможността да посети Shell Eco-marathon Европа в Лондон, Великобритания в началото на м. юли 2019 г. Подробните правила за провеждане на националния конкурс, както и критериите за участие можете да намерите на www.shell.bg/contest.
През 2019 г. в глобалната надпревара за ученици и студенти, които имат страст към разработването на иновативни решения за мобилност, участват три отбора в категория „градски тип“ – на Техническите университети в София и Варна, както и HydRU на Русенския университет „Ангел Кънчев“. В категория „прототипи“ също се включват три български екипа – отбор „Автомобилист“ на Русенския университет и два ученически отбора – на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н.Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе, и на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас.
Нека да помогнем на българските отбори да продължават да развиват и подобряват своите енергийно ефективни автомобили в тази важна кауза за нашата страна и нейното представяне сред над 30 други държави в европейското издание на Shell Eco-marathon.
За повече информация за българските отбори в Shell Eco-marathon посетете http://www.shell.bg/aboutshell/shell-ecomarathon.html. За да научите повече за Shell
Eco-marathon Европа, посетете http://www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon.html или следвайте каналите във Facebook и Twitter.

» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ