По-ефективна реклама с Google Ads

1
152
Добави коментар
userado1
userado1

Освен инструментът Ads, за да успеете да постигнете желаната ефективност от вашата онлайн реклама, на вас ви е необходимо също така да имате професионално изграден и завършен сайт, както и да бъде солидно и надеждно поддържан посредством качествено извършване на хостинг услуга. В момента в интернет има над 3 милиарда уеб сайта. Опитвахте ли се да се замислите как потребителите и потенциални клиенти успяват да намерят именно това, което търсят?

Естествено без тези „търсещи машини“ това щеше да е невъзможно.

Търсачките са изключително мощни програми, които чрез търсенето по зададени ключови думи „претърсват“ уеб страниците в мрежата. Безспорно Google в световен мащаб е най-популярната търсачка със пазарен дял от 39 % в сферата на търсещите машини. Логото на фирмата е най-лесно разпознаваемата марка в света през последните години.

Приходите на този световен гигант Google идват основно от платените реклами. С всеки изминал ден интернет рекламата става все по-ефективна за популяризирането на различни компании, бизнеси, събития, лица и други. Това е така, защото всеки иска да привлече възможно повече нови клиенти с по-евтин и едновременно по-ефективен за това начин. Рекламата има най-висока възвръщаемост точно тогава, когато достигнете до своите потенциални клиенти в момент, в който те имат нужда и искат да закупят вашия продукт. За да комуникирате с вашите нови клиенти в момента, в който те искат вашата услуга, се появиха платените Google реклами, наречени Ads. Чрез Google Ads вие можете изключително точно да осъществите таргетирани рекламни кампании.

С какво е по-различен Google Ads?

Рекламите в интернет се заплашат на „импресия“. Това означава, че рекламата ви вече се е показала и е видяна от потребителя. Заплащането се осъществява за брой реализирани импресии /примерно 10 лв за 100 импресии/, както и за даден период от време /примерно 100 лв на месец /. Голямото предимство при системата  Google Ads е, че вие заплащате само на „клик“, т.е. само когато потребителите са видели вашата реклама. Докато за другите типове реклама това е невъзможно – може да заплатите дадена сума, без въобще да бъдете забелязани.

Има моменти, в които рекламите постоянно ни заливат. От медиите, билбордовете по улиците, та до снимките и постерите по градския транспорт, табели и други. И колкото и безразличен да е човек към рекламите, идва време, в което всичко това постепенно му омръзва. Обаче линковете в Google Ads засега още не се възприема като реклама. В съзнанието на потребителя погледнато от друг ъгъл това е „полезна реклама“.

Друго голямо предимство на Google Ads е, че вие може сами да определяте пред каква аудитория да бъде показана вашата реклама. Чрез определяне на набор от ключови думи това може да бъде реализирано. Така може да сте напълно сигурни, че всяко едно представяне на рекламното ви послание ще е пред точно тази аудитория, която вие търсите и която има интерес и нужда от вашия продукт.

Какво представлява Google Ads?

Заредете уеб сайта на Google. Направете търсене с някоя дума – например „дигитален апарат“. Ще видите в ляво резултати от търсенето, които не са платени реклами. Тези обаче, които са най-отгоре и в дясната страна на екрана, това са т.нар. „платени препратки“. Те всъщност са платените реклами чрез Google Ads и са обявени винаги като такива.