Аератор бензинов Stihl RL 540

2
173
Добави коментар
agrokom
agrokom

Аератор бензинов Stihl RL 540

Мощният бензинов аератор STIHL RL 540 освобождава от мъх и тревен филц и по-големи тревни площи бързо, комфортно и без кабел. Задвижван от мощен бензинов двигател аераторът осигурява оптимално проветряване на тревните площи. Механизмът за вертикално прорязване може да бъде настроен на желаната работна дълбочина удобно от ръкохватката. Така можете ефективно да допълните грижите за тревната си площ с няколко операции годишно. Подходящото вертикутиране подобрява основно снабдяването с хранителни вещества на тревата ви и подпомага трайно нейния растеж. Благодарение на работната ширина от 38 см и лесно подвижните колела със специален профил при полугодишното проветряване на тревната площ с STIHL RL 540 сте винаги маневрени и мобилни. Здравият полимерен корпус издържа и при продължителна употреба. За лесно транспортиране аераторът е оборудван допълнително и с дръжка за носене. Ръкохватката се сгъва бързо и лесно, което дава възможност и за компактното му съхранение.

Технически характеристики:

Тревна площ м²: до 2000
Двигател, тип Серия XT675 OHV SC
Работна ширина см: 38
Работна дълбочина мм: 25
Номинална мощност / Номинални обороти об/мин: 2.2 kW / 3.0 к.с.
Работен обем см³: 149
Тегло на уреда кг: 33
Номинални обороти на работен инструмент об/мин: 2800
Гарантирано ниво на звукова мощност LWAd [dB(A)] dB(A): 94
Измерено ниво на шума LpA [dB(A)] dB(A): 81
Коефициент на неопределеност KpA [dB(A)] dB(A): 2
Вибрации на ръкохватката ahw м/сек²: 4.12
Коефициент на неопределеност вибрации К м/сек²: 2.06

Серийно оборудване

Двигател с лесно стартиране

Благодарение на технологията SmartChoke двигателят на аераторите STIHL стартира при всяка температура с минимално усилие.

Механизъм за вертикално прорязване

Механизмът за вертикално прорязване на аераторите STIHL е оборудван със здрави, неподвижни ножове. Благодарение на острите остриета тревната площ се проветрява ефективно.

Лесно движещи се колела

Лесно движещите се колела на аераторите STIHL са оборудвани с профил за тяга и устойчивост при движение. По този начин при проветряване на тревни площи аераторите се маневрират лесно и показват добро сцепление с почвата.

Регулиране на работната дълбочина

С помощта на контролната ръкохватка на лоста работната дълбочина на ножовете може да бъде регулирана на 6 степени. Освен това посредством въртящия се лост механизмът за вертикално прорязване на аераторите STIHL може да бъде спускан или повдиган. 

Ръкохватка за носене

В корпуса на аератора STIHL e интегрирана ръкохватка, която улеснява товаренето или повдигането на уреда. Освен това тя служи като защита от удар и предпазва корпуса на аератора при контакт с препятствия по тревната площ.

Полимерен корпус

Полимерният корпус на аераторите STIHL се състои от много здрава пластмаса. Материалът е устойчив на удари, топлина и UV-лъчи.

Сгъваема ръкохватка

Осигурява лесно почистване и компактно съхранение на аераторите STIHL.