Как да се погрижите за избраните бебешки дрешки? | Мини Ти Блог

1
542
Добави коментар
Miniti
Miniti

В тази статия ще разберете повече за това, какви грижи трябва и може да полагате за бебешките дрешки на вашето дете. Представените тук съвети ще ви спестят много разходи, тъй като ще ви помогнат да спасите вашите бебешки дрешки от бързо захабяване, да се научите да ги перете правилно и да удължите времето за тяхното използване.

Как да перем бебешките дрешки?

До навършване на 1 годинка на бебето, е необходимо да перете неговите бебешки дрешки отделно от останалото пране. Използвайте отделен кош за тези дрешки, специален бебешки прах за пране и бебешки сапун за по-упоритите петна. Не е необходимо да използвате омекотител, тъй като след пране така или иначе ще гладите дрешките, а и е възможно да предизвика алергии.

Не е необходимо сортирането на бебешките дрешки по цветове. Настройте пералнята на температура 30 градуса, която е напълно достатъчна. Все пак проверете дали на някой от етикетите върху дрешките не е указана друга температура или друг начин на пране.  

 

Какви бебешки дрешки да избягваме?

Не си купувайте бебешки дрешки с произход от Китай. В повечето случаи те нямат задължителен етикет и са с много ниско качество. Не е изключено по време на пране да пуснат боя, като използваните за тях бои често са опасни за здравето на бебето.

 

Трябва ли бебешките дрешки да се гладят?

През първите няколко месеца от живота на бебето това е задължително. По този начин се убиват вредните микроби по дрешките на бебето, а и такива гладени дрешки лесно и бързо се подреждат в гардероба. Ако имате две тераси, прострете дрешките на тази, която не е към главна улица.

 

Какъв бебешки прах за пране да ползвате?

Избирайте прах за пране, предназначен специално за бебета и деца. Те са съобразени с особеностите на бебешката кожа и не съдържат агрeсивни съставки, като оцветители, ароматизатори и консерванти. 

От предлаганите на пазара, подходящи са Тео бебе, който съдържа алое вера, Сано Максима Бебе сензитив, който не съдържа никакви избелители (същият съществува и в течен вариант във вид на концентрат), Персил сензитив с алое вера и парфюм, който не докарва алергии и Бейби Флекс. Всички тези прахове и препарати за пране могат да се използват още от първия ден на раждането на бебето. Тествани са за безопасност и са доказали, че не вредят на бебенцето.

 

Кои препарати за пране да използвате за дете над 1 година?

Такива са Сано Максима Био, който се справя ефективно с упорити петна и Сано Максима Адванс, който обаче не се препоръчва при бебета с кожни проблеми или алергии.

   

 

Ако искате да научите повече за това как да избирате бебешки дрешки, може да прочетете статията: Практични съвети при избора на бебешки дрешки.