Как правилно да избираме маси за трапезария

1
309
Добави коментар
seoslav
seoslav

петък, 26 Апр., 2019, 09:11ч.

 

 

Съвременната кухня обединява в себе си различни стилове, форми и функционалности

Ето защо е много важно да съобразим решението си за това, каква маса ще използваме в трапезарията, с множество фактори. Вариантите са много, както по стил, така и по форма.

Видове маси за трапезария и възможности

Правоъгълната маса за хранене е най-традиционният и предпочитан вариант. Тя може ежедневно да посреща нуждите на семейството, а при необходимост, чрез допълнителни разтегателни подложки да увеличите броя на местата, които трябва да поеме.

Квадратните форми са по специфични и не до там практични. Трябва добре да съобразите избора им с наличието на пространството и да имате предвид ограничения брой хора, които можете да настаните на тях. Тук нямате опция за разширяване и понякога е трудно да се достигне и оползотвори вътрешното пространство.

Овалните варианти подобно на продълговатите, лесно ще ви предоставят възможност да увеличите местата за сядане, чрез разтягане. Има и модели, които чрез повдигащи механизми без проблем ще превърнат холната маса в трапезна. Това е удачна опция, ако използвате всекидневната и като място за хранене.

Кръглите маси са много предпочитани при ограничено място в кухненското помещение. С тях ще направите трапезарията по-широка и уютна.

Когато стаята е прекалено малка, няма да сбъркате, ако изберете прилежащ към кухнята плот, който при наличието на високи столове да поеме функциите на маса за хранене. Изглежда модерно и красиво, пести пространство, но няма да предложи необходимото удобство за голям семейство или гости например.

Падащите маси също са удачни при минималистичните жилищни размери. Тук отново не бихте могли да настаните цяла компания, но ще спестите много място и ще посрещнете нормално нуждите на малко семейство.

В синхрон с концепцията на дома

На какъвто и модел да спрете избора си, важно е да го направите в духа на цялостния стил на обзавеждане. Добре би било масата да е естествено продължение на прилежащите мебели. Преценете правилно и размера. Разстоянието, което остава, трябва да е достатъчно за свободно движение и също така не забравяйте, колко души обикновено очаквате да сядат заедно.

Столовете, които ще използвате към трапезната маса, са важни за създаване на желаната атмосфера. За модерен и разчупен дизайн, може да подходите творчески и да поставите различни, но взаимно допълващи се модели. Ефектното осветление над масата не е за пренебрегване. То ще допълни търсената визия.

Изборът на маса за трапезария е ключов за цялостния вид на кухнята, а удобството не е на последно място. Честото използване предполага дълги и приятно прекарани моменти с роднини и приятели. Избирайте разумно и се радвайте на уют и комфорт.