В Маями вдигат първата площадка за кацане на летящи коли

6
308
Добави коментар
teamkreo
teamkreo

automedia.investor.bg

„Небесната палуба“ ще се издига на върха на 60-етажния Paramount Miami World Center

Летящите автомобили вече не изглеждат толкова футуристично. Някои компании сериозно се готвят за бъдеще, изпълнено с тези превозни средства, които не само могат да се движат по земята, но и да порят въздуха. Потвърждение за това е един предприемач от американския град Маями, щата Флорида.

Изграждането на жилищен небостъргач в центъра на града вече е към края си и плановете за създаване на „небесна палуба“, обявени преди година, наближават реализацията си.

Както съобщава тв каналът WSVN 7 News, 60-етажният Paramount Miami World Center ще получи първата по рода си площадка за кацане на летящи коли. Даниел Кодси, главен изпълнителен директор на компанията изпълнител на проекта  Paramount Ventures, казва, че идеята му дошла от анимационния филм The Jetsons.

„Откакто се появиха The Jetsons (1962 г. – бел. ред.), Америка не спира да говори за летящи автомобили. Това е, което те вдъхновява, за което си мислите, когато създавате такъв проект. Не спирате да се питате: „Какво ще е бъдещето? Какво ще се случи в бъдещето?“, споделя Кодси.

Топ мениджърът смята, че поради претоварването на магистралите  и улиците в Маями с ограничен достъп транспортната мрежа във Флорида ще има нужда от летящи автомобили, особено в богатите общини. Той казва също, че в момента се водят преговори с редица производители на летателни апарати и всъщност, нито един от тях още не разполага с производствена версия на летяща кола.

Paramount Miami World Center ще има повече от 500 апартамента от висок клас, над 20 луксозни мезонета и голяма „небесна палуба“. Строежът на тази впечатляваща сграда ще бъде завършен до края на годината.

 

–