Какви бебешки дрешки за момче да изберете преди изписването на вашето бебе? | Мини Ти Блог

1
583
Добави коментар
Miniti
Miniti

Бебешки дрешки за момче: избор на комплекти за изписване

Ако скоро ви предстои раждането на вашето момченце, трябва предварително да се погрижите за подходящия комплект за изписване от болницата, който ще му облечете. На първо място трябва да отчетете факта, че обикновено на това събитие идват повече хора – близки и роднини на детето, така че бебенцето трябва да е облечено в дрешки, подобаващи на радостното събитие. От друга страна фотограф ще увековечи този вълнуващ момент, за да остане за десетилетия наред в албумите. 

Ето защо изборът на подходящ комплект бебешки дрешки за момче съвсем не е толкова лесен, колкото на някои хора им се струва, но пък затова е един от най-приятните моменти за родителите в очакване. Ние ще се опитаме да ви помогнем с тази задача, като ви предоставим някои полезни съвети.

Избор на подходящи комплекти за изписване на новородени

При избора на бебешки дрешки за момче основно правило е те да са изработени от 100% висококачествен памук. Когато купувате комплект за изписване на вашето бебе, се уверете, че памукът е хипоалергичен. Такива костюмчета обикновено се продават в красиви кутии, така че са подходящи и за подарък на позната родилка. 

Избирайте комплекти с повече части, тъй като те са далеч по-удобни за дългосрочно ползване, а и в повечето случаи се предлагат на по-изгодна цена от тази, ако закупите отделните артикули поотделно. 

Съществуват различни варианти на комплекти от няколко части. Повечето от тях включват следните продукти или част от тях: пелена/одеяло, елече, жилетка, боди с къс/дълъг ръкав, лигавник, ританки или гащеризонче, каскетче или шапчица, ръкавички, кърпичка, камизолка – разбира се всички в един стил. 

Имайте предвид, че ще може да използвате дрешките от комплектчето до 3-тия, 4-ия месец на бебенцето, така че не мислете само за изписването, когато ги купувате. 

Съобразете избора си и със сезона, в който предстои да се роди бебето. Най-удобно е да обличате мъника на пластове. 

Ако терминът ви е през топлите месеци на годината, спрете се на бебешки дрешки за момче от тънка и дишаща памучна материя. В този случай няма да са ви необходими много пластове, а само боди, гащеризонче с ританки, тънка шапка, ръкавички и пелена или леко одеяло. А ако детенцето се ражда през най-големите жеги, може спокойно да му подготвите облекло от един пласт, т.е. може да бъде облечено само по гащеризонче, без боди отдолу. Ако очаквате мъника през зимата или есента, заложете на комплект за изписване от няколко слоя и от по-плътна памучна материя. В този случай ще е необходимо да добавите и връхна дрешка и завивка – топло одеяло или  торба/чувалче за количка.

Бебенцата се раждат с меки черепни кости, които все още не са плътно свързани и повечето родители, особено в началото, се притесняват много от това да не наранят детето. Именно затова ви съветваме да купувате бебешки дрешки за момче, които са лесни за обличане и събличане. Най-удобни са бодитата с прихлупване и гащеризоните с ританки с предно закопчаване с копчета тик-так. С тях ще сте сигурни, че отворът за главичката е достатъчно голям и достъпът до пелените/памперса ще е лесен.

Какви бебешки дрешки за момче да не купувате?

Не вземайте ароматизиран комплект. Колкото и слаба и нежна да е миризмата, изкуствените аромати могат да са вредни за бебето.

На пазара се предлагат комплекти с много орнаменти, дантели, които не винаги са най-удобни за новороденото. Не купувайте дрешки, които изискват бутане и дърпане на ръцете и краката на бебето при обличане. При избора на подходящо облекло за изписване, водещ фактор трябва да е винаги удобната кройка и качествената материя.

Изберете комплектче с нежни цветове, които не се набиват на очи. Все пак купувате дрешки за бебе и цветовете му не бива да дразнят зрението на бебето. От друга страна можете да закупите бебешки дрешки за момче с нежни апликации на цветя и животни. Когато малко порасне, бебенцето ще започне да се заглежда в тях и да опознава света.

Надяваме се, че тези съвети са ви помогнали в избора на вашето комплектче бебешки дрешки за изписване, на които да се радвате заедно с вашето новородено момченце.

 

Ако ви интересува как да се погрижите за избраните бебешки дрешки, погледнете предишната ни статия с полезни съвети.