Тайни оръжия за борба с целулита!!!

4
237
Добави коментар
oliv4ee
oliv4ee

Ако имате целулит – онези бучки, неравномерни, тънки участъци от кожата, които често приличат на извара или портокалови кори – вие не сте сами. Близо девет от 10 жени имат известна степен на целулит на бедрата, задните части, корема и ръцете. Днес жените харчат над 12 милиона долара годишно за антицелулитни лечения, вариращи от модни кремове до рискови операции. С толкова много продукти и процедури, е наистина ужасно трудно да разбере какво наистина работи! Ще споделим с вас няколко прости тайни,за да се чувствате по-добре и да се отправите към плажа с увереност!

Какво точно е целулита? Целулитът се появява, когато джобовете на мазнината се изтласкват срещу съединителната тъкан под кожата. Хормоните, липсата на физически упражнения и диетата допринасят за образуването на целулит.

Избягвайте твърде много сол и захар! Като се храните здравословно, можете да помогнете за намаляване на целулита. Първо, избягвайте твърде много захар, която се съхранява в мастните клетки и ги кара да се разширяват. Второ, ограничете приема на сол, тъй като натрият причинява задържане на течности, което прави целулита още по-лош. Консумирайте не повече от 6 супени лъжици захар всеки ден, и стойте настрана от храни, съдържащи повече от 200 mg натрий. Целулитът е сериозна козметична грижа за повечето от 90% от засегнатите от нея жени.

Поръсете лененото семе на закуската си! Лененото семе поддържа нивата на естроген и повишава растежа на колагена. Колагенът е основният компонент на съединителната тъкан; чрез укрепване на кожата, тя помага да се намали появата на целулит. Поръсете всеки ден с по 2 супени лъжици своята закуска, или можете да си хапнете само лененото семе, за да предотвратите образуването на целулит!

Пийте 8-10 чаши вода всеки ден Водата спомага за отмиване на токсините, които се крият в мастните слоеве. Пийте 8-10 чаши вода всеки ден. Хидратацията също работи, за да затъмни кожата и да я направи целулите по-малко видим!

Екстракт от Готу Кола Екстрактът от Готу кола е специално изследван за ползите от него за намаляване на целулита, и той е един от малкото билки, които са успели да спечелят добри резултати. Тази добавка, която не съдържа кофеин, има релаксиращи свойства, така че е полезно да се вземе едно хапче преди лягане. Екстрактът от Готу кола подобрява еластичността и стяга кожата, като по този начин намалява появата на неравен целулит. Екстрактът от Готу кола може да се намери в магазините за здравословни храни.

Екстракт от конски кестен Съставката есцин, намерена в екстракта от конски кестен, е полезна за намаляване на малките пори на стените на капилярите и за подобряване на притока на кръв. Кремовете, съдържащи екстракт от конски кестен, също намаляват възпалението и натрупването на течности , предлагат се в магазините за здравословни храни.