Тази вечер в НХК даряваме надежда за Цвети

1
179
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Благотворителен концерт под надслов “Цвети събира парички, за да бъде като всички” ще се проведе на 7-ми май от 18.30 часа в залата на НХК.

Участие в концерта ще вземат: ДГ “Звездица”, ДГ “Ханс Кристиан Андерсен”, НУМСИ “Панчо Владигеров”, Деян Митев, Фолклорен ансамбъл “Атанас Манчев”, Фолклорен ансамбъл “Лукойл Нефтохимик”, Вокална група “Морски песъчинки”, Танцово студио “Денс парадайз”, Кристина Гугучкова, Таня Иванова, Даниела Павлова, Божана Иванова, Краси Филипов и Дишо от група “Four”.

е почти на 5 години и вече е боец. Чакано с години дете, тя се ражда след инвитро процедура. Нейният брат няма нейния късмет и загива още преди раждането. А Цвети няма търпение да се срещне с мама и татко. Затова се ражда с два месеца по-рано. Само 10 дни, след като братчето й умира. Но тези 10 дни костват много на семейството, тъй като Цвети развива тежка инфекция, довела до диагнозата Детска церебрална парализа.

След поставяне на диагнозата семейството се мести от Сливен в Бургас, за да може Цвети да прави редовни рехабилитации. Резултатът след дългогодишната всекидневна рехабилитация е задържане на самостоятелен стоеж около минута-две, пристъпва 1-2 крачки, но губи баланса и пада. Единственото трайно решение за премахване на спастичноста е сложна хирургична намеса, наречена селективна дорзална ризотомия  (SDR). При нея се прекъсват част от увредените сензорни нервни окончания, които причиняват спастиката в долните крайници.

Операцията се прави от д-р Т. С. Парк в детската болница Сейнт Луис в щата Мисури, САЩ. За нея обаче са необходими средства, с които семейството не разполага. Лечението е на стойност 40 000 долара, плюс 6500 долара за помощни средства. Отделно от това са необходими между 8000 и 13 000 долара за ортопедична операция. Визи, самолетни билети и хотел за необходимия едномесечен престой на семейството са още 15 000 долара. Или общо това прави приблизително 75 000 долара (127 000 лева).

Припомняме Ви, че в помощ на бургаското дете ще има и още един концерт, организиран от абитуриентите от ПГРЕ “Г. С. Раковски”. Спектакълът ще се състои на 16-и май, от 18:00 часа в Летния театър. Пропуските са на стойност 3 лева.

Ако желаете да подадете ръка на Цвети и семейството й, можете да го направите и с паричен превод:

IBAN: BG48UNCR70001523488966 BIC: UNCRBGSF Цвети Владимирова Байлова

Или чрез платформата HelpKarma.