ИЗБОР ХОЛНА МАСА [Ръководство за пазаруване]

2
235
Добави коментар

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ХОЛНА МАСА ПОДХОЖДАЩА ЗА ВСИЧКИ МЕБЕЛИ ?

Холът или всекидневната е мястото, в което цялото семейство върши своите любими занимания. Децата играят, възрастните гледат телевизия, четат или почиват. В хола се посрещат и гостите, дошли за по кафе. Необходимостта от избор на подходяща холна маса е в основата на комфорта и за семейството, и за гостите. При избора на холна маса трябва да се вземат под внимание няколко важни условия и компоненти, които силно ще подпомогнат крайната покупка.

Предназначение За какво ще се използва холната маса?

За поставяне на дистанционните на техниката, за сервиране на кафе или алкохолни напитки. Ще се работи ли върху нея при нужда? Ще си пишат ли децата домашните? Съхранява ли се набор от списания, които може да се сложат на долен рафт на масата? Всички тези въпроси събрани на едно място лесно насочват купувачите към най – подходящата покупка.

Друга важна особеност – дали се очаква масата за хол да е акцент в обзавеждането или тя ще бъде само „асистент“ на дивана? Ще се слива ли цветът с останалите тонове в стаята или ще има елемент, който да го отличава?

Холната маса може да бъде акцент в цялото обзавеждане на помещението, като бъде избрана в контрастен цвят с интересна форма или с добавени нетипични елементи като например чекмеджета или светещи елементи.

И нека да конкретизираме избора Тип маса Разтегателна – подходяща фамилии , които обичат да посрещат гости /роднини, приятели и тн/Сгъваема – подходяща за малки помещения Фиксирана – подходяща за стандартен хол около 20кв,м или за оформяне на подходящ кът Стил

Винтидж, Класически, Модерен, Ретро, Съвременен, Традиционен и тн Стилът се определя от изборът на мебелите.

Материал плот

MDF, Алуминии, Защитено стъкло /стъклена маса/, Меланим, Метал, ПДЧ,

Материал на рамката

MDF, Алуминии, Метал, ПДЧ, Дърво, Масивно дърво, Неръждаема стомана, Метал.

Размер на стаята и масата

Голям ли е холът? Или пък е малък? Големината на помещението и обграждащите мебели спомага при избора на холна маса. Наличното пространство в никакъв случай не бива да бъде подценявано – никой не иска да се блъска в мебелите си. Освен размера на стаята идеалната холна маса трябва да си изпълнява коректно задълженията – когато се очаква тя да е статична – лесно е да се заложи на по – голяма мебел, но когато се очаква масата да бъде местена из стаята тя трябва да бъде по – лека и малка.

Съобразяване с височината на дивана – това е задължително. В зависимост от предпочитанията холната маса може да бъде с височина близка до тази на обкръжаващите мебели

От къде можем да купим качествени холни маси на добри цени ?.

виж офертите mebelino.bg – Холни-маси