Почивка в Троян – Семеен хотел Алфаризорт Чифлика

1
120
Добави коментар
vipsofia
vipsofia

Семеен хотел Алфаризорт Чифлика *** ( Бившата Веника) се намира в сърцето на Централен Балкан, до с. Чифлик, едно от най – магнетичните места в Троянския балкан . Сгушено между резерватите Кашка, Васильов и Козя стена, то е част от Национален парк „Централен Балкан“. Намира се на 16 км южно от град Троян, при извора на река Бели Осъм. Благодарение на 9-те хидротермални извора в района, селото набира слава като СПА курорт и се утвърждава като лечебно- рехабилитационен център. Седем от изворите са с температура от 50- 61 градуса, нискоминерализирани и слабо алкални, а два са с нерадонови води.

ЕДНОДНЕВЕН  ДЕЛНИЧЕН ПАКЕТ: VIP цена: 45 лв.
Вип ваучерът е за ЕДИН човек и включва:
Важи за дните от неделя до четвъртък

Една нощувка
Една закуска на блок маса
Една вечеря на блок маса
Ползване на външен минерален басейн
Релакс зона (сауна, руска баня, стая за релакс)
Паркинг
Wi-Fi в общите части на хотела
ДДС и туристическа такса

ЕДНОДНЕВЕН  УИКЕНД ПАКЕТ: VIP цена: 55 лв.
Вип ваучерът е за ЕДИН човек, при минимум две нощувки и включва:
Важи за дните петък и събота

Една нощувка
Една закуска на блок маса
Една вечеря на блок маса
Ползване на външен минерален басейн
Релакс зона (сауна, руска баня, стая за релакс)
Паркинг
Wi-Fi в общите части на хотела
ДДС и туристическа такса

Сгушено между резерватите Кашка, Васильов и Козя стена, то е част от Национален парк „Централен Балкан“. Намира се на 16 км южно от град Троян, при извора на река Бели Осъм. Благодарение на 9-те хидротермални извора в района, селото набира слава като СПА курорт и се утвърждава като лечебно- рехабилитационен център. Седем от изворите са с температура от 50- 61 градуса, нискоминерализирани и слабо алкални, а два са с нерадонови води.

В близост до хотела се намира термален извор с гореща минерална вода 52°, извираща от дълбочина 1000 метра, с лечебно – профилактичните свойства, подобни на минералната вода в курортите Горна Баня, Банкя, Хисар, Момина Чешма и Вършец.

“Алфаризорт Чифлик„ се намира на 30 минути с кола от ски-пистата на Беклемето. Отстои на 210 км от София и 130 км от Пловдив, а от близките градове Ловеч е на 52 км, Севлиево – 72 км, Плевен – 88 км, Габрово – 100 км, Враца – 155 км.

Семейният хотел има нов собственик и нов мениджмънт. Всички стаи са реновирани.

С изглед към реката се строи новата Релакс зона, която ще разполага със сауна, руска баня, релакс стая, контрастен душ, „ледено ведро“ и масажен кабинет. До момента на неговото завършване (лятото на 2017 год.), клиентите на хотела ползват открит минерален басейн с „топило“ и секция за плуване и сауна.

Също така изцяло е реновиран външния минерален басейн, разполагащ вече с детска секция „топило“ и секция за плуване. Реновирани са ресторанта, механата, бара при басейна и рецепцията с лоби бара. На разположение на гостите ще бъде и нова конферентна зала с 50 места.  До момента на нейното завършване, хотелът предоставя помещение, удобно за малки конференции до 20 човека.

За децата, край реката се изгражда детска площадка и зоокът със зайци, мини-кокошки и диви патици. Също така има обособен детски кът в лоби бара, разполагащ с множество настолни игри, интересни детски книжки и енциклопедии, както и място за игра.

Семейният хотел предлага безплатен паркинг, безплатен Wi-Fi в общите части на хотела, безплатен сейф на рецепция и стая за съхранение на багаж.