Еволюцията при производството на SEAT

1
254
Добави коментар
ksunray
ksunray

От 5 до 2400 автомобила дневно Същият брой коли, които са се правили за един ден, сега отнема само 3 минути.

Когато SEAT отвори първата си фабрика през 1950 г., дневната му производителност е била 5 коли. Днес от фабриката на Марторел излизат повече от 2300 всеки ден, което означава, че отнема само 3 минути, за да се направи същия брой коли, както в началото. Тази еволюция направи възможно поставянето на цялата страна на колела. През 50-те години в Испания е имало само 3,1 автомобила на 1000 души в сравнение с днешните 480 автомобила.

От правенето на всичко на ръка до повече от 2000 робота В началото роботите са били нещо като научна фантастика. През 60-те и 70-те години автомобилите са боядисани изцяло на ръка, а днес 84 робота използват тънък слой боя в кабината за пръскане, а скенер от последно поколение проверява дали повърхността е гладка за 43 секунди. Всичките над 2000 робота съжителстват ежедневно с над 7000 служители в фабриката на Марторел.

От работа в 40 градусова топлина до биомеханичен аватар Без климатик, при ниски температури близо до 40 градуса през лятото. Така се е работило във фабриката преди половин век. Днес, фабриките са оборудвани за поддържане на постоянна температура и имат най-новите постижения в ергономията за предотвратяване на наранявания. Например, биомеханичните аватари се създават в здравния и рехабилитационния център на Марторел, който симулира движенията на работниците по линия на виртуалната реалност, за да се подобри ергономичността на работните места.

От Богота до Сидни

Експортирането на автомобили през 1965 г. е било нечувано за SEAT. В един символичен ход няколко самолета бяха натоварени с нови модели и разтоварени в Колумбия. Едва през 1983 г. износителите станаха по-последователни с комерсиализацията на Ронда в Нидерландия. През 2018 г. SEAT изнася 80% от всичките 474 300 автомобила, произведени за година в Martorell. Ако бяха подредени в редица един след друг, щяха да свържат градовете Барселона и Сидни.

 

От период на изчакване от 2 години до 5 кликвания с мишката

Начинът за закупуване на автомобил също се промени значително. Дилърите бяха единствената точка за контакт с марките. 71% от днешните купувачи консултират онлайн източници на информация преди да посетят мястото на продажба.

Но има още – в средата на 60-те години, времето за чакане за закупуване на SEAT 600 е било 2 години. Днес можете да си купите кола само за 10 минути и след само 5 кликвания, както в случая с онлайн проекта за покупка, който SEAT е реализирал в Норвегия.