Защо Община Сухиндол пусна обществена поръчка за космически кораб?

1
127
Добави коментар

Община Сухиндол пусна обществена поръчка за космически кораб. Обявата е публикувана в сайта на Агенцията по обществени поръчки за такъв втора ръка на прогнозна стойност 100 000 лева.

Машината ще е необходима за нуждите на бъдещия космодрум, който ще бъде изграден до местното читалище и ще носи неговото име – „Трезвеност”.

За идеята разказа кметът на общината Пламен Чернев: „Тя дойде от колегите при стартирането на новата система за обявяването на обществените поръчки. Те предложиха да пуснем една нестандартна обява, за да видим как работи системата. Мислим след това да направим площадки и хангари”, коментира градоначалникът.

Крайният срок за подаване на оферти е бил до 30 април, като до този момент са подадени две оферти.

Това обаче е шега.

Всичко е, за да се тества електронната система за обществени поръчки. Тестовият период на системата е до 1 ноември 2019 г.

Електронният регистър за обществени поръчки беше пуснат преди няколко седмици, но промените, които регламентират дейността му, ще влязат в сила от 1 ноември тази година. Тогава цялата информация за процедурите, които възложителите провеждат, ще бъде достъпна от едно място при еднакви критерии. Сега тя е разхвърляна в рубриката „Профил на купувача“ на сайта на всяка институция, която сама преценява кои документи как и дали качва.