ТОП7 Най-Добри Велоергометри

3
128
Добави коментар

Велоергометрите /стационарни велосипеди/ са създадени, за да донесат активността на карането на колело в дома ви.

Преимущество им е това, че ви позволява да се упражнявате, дори когато не искате да излезете навън / по ред причини /.Също така  Напълно безопасно тренирате, защото не трябва да се занимавате с натоварения трафик и вредните изпарения от автомобилите.

Можете дори да вършете няколко неща наведнъж, докато използвате велоергометъра /да четете, работите или гледате телевизия по време на тренировката си/

.

За повечето хора, които искат да изгорят калории и да подобрят цялостното си телосложение, велоергометърът е удобен, достъпен и приятен уред за тренировка. Велоергометрите ви позволяват да имитирате дейността на карането на колело у дома си. Те имат няколко настройки на съпротивление, което ви позволява да промените нивото на тренировката си.

Някои използват махово колело, за да симулират реалното усещане на колоезденето. Някои домашни велоергометри имат махови колела, за да симулират реалното усещане на колоезденето. Като въртите педалите, маховото колело създава импулс, на който може да се окаже съпротивление чрез използване на спирачките, което помага да се имитира карането на реално колело.

Велоергометрите са най-подходящи за хора, които искат да тренират за краката, бедрата и седалищните си мускули, понеже при каране на колело със съпротивление тези мускули имат най-голяма полза. Тези уреди ви позволяват да развиете мускули, издръжливост и сърдечно здраве, помагат ви да сте в страхотна форма.

Всъщност астронавтите използват този уред на Международната космическа станция, за да се борят срещу кардиоваскуларните болести, да са здрави и да поддържат мускулна маса в среда с намалена гравитация. Въпреки че не пазаруваме за НАСА, по-долу има  информация за тренировъчните колела, която трябва да ви помогне да направите решението си по-лесно.

Преценете ангажираността си

Когато си купувате велоергометър, едно от основните неща, които трябва да обмислите, е колко високо функционално трябва да е и колко искате да похарчите.Да, определено ще искате висококачесвен уред. Но също така ще трябва да балансирате качеството с нуждите на вашия уред и целите на тренировката ви.

Въпреки че може да планирате да тренирате ежедневно с велоергометъра си, купуването на високотехнологичен уред и използването ѝ само няколко пъти на седмица е огромно прахосничество. Да прецените колко често ще използвате уреда си е важен фактор за определянето на уреда, който ще купите, за да се уверите, че ще получите най-добрата стойност.

Така че е добре правилно да планирате колко често ще използвате велоергометъра си. Бъдете реалисти!

Ако планирате да го използвате няколко пъти на седмица, въз основа на целите си, това е добре! Вероятно няма да са ви нужни всички допълнителни характеристики и можете да спестите много пари, купувайки уред, които правилно подхожда на нуждите и целите ви.

Преимущества на велоергометрите

Велоергометрите предлагат множество преимущества, като предоставят тренировка за долната част на тялото, която допринася за цялостното здраве, загубата на тегло и развиването на мускули.

 някои уреди дори можете да тренирате горната част на тялото си.

Стационарните колела са ниско-натоварващо упражнение, което причинява най-малко стрес на ставите и костите, като така осигурява дългосрочно здраве по време на тренировка. С по-натоварващите упражнения има повече стрес върху ставите и костите ви, което може да доведе до проблеми с течение на времето.  Ниско-натоварващите упражнения минимизират стреса, подобрявайки здравето в дългосрочен план.

Много хора използват тренировъчните уреди, за да загубят тегло или да натрупат мускули, но преимуществата на сърдечното ви здраве и здравето ви като цяло са някои от най-добрите за тялото ви и цялостното ви здраве.

Само 20 минути на ден могат да ви помогнат да водите много по-здравословен живот и да минимизирате риска от сърдечно заболяване и хронични здравословни проблеми.

След като кардио тренировките увеличават сърдечния пулс, до мускулите ви ще достигат повече кръв и кислород, което е страхотно за цялостното ви здраве. Една от най-честите мотивации за трениране е изгарянето на калории и свалянето на тегло, а велоергометрите са страхотно решение. Той като можете да карате дълго време или с бавна скорост, както и да настройвате съпротивлението, можете да изберете колко интензивна да е тренировката ви и колко калории ще изгорите.

руго преимущество на използването на велоергометър е че ако се изправите и използвате ръкохватки, можете да тренирате и други мускули, освен долната част на тялото си. Въпреки че няма да направите чак толкова интензивна тренировка на горната част на тялото, множество мускули – ръце, гръб, рамене – биват натоварвани, когато използвате стационарно колело. Допълнителен бонус е че този вид тренировка освобождава ендорфини и това ще ви накара да се чувствате добре. Това трябва да помогне и за цялостното ви щастие и здраве.

Различни видове велоергометри

Важно: Има няколко вида велоергометри, но главните са изправените и легналите.

Правите колела са изработени като типично нормално колело, докато лежащите използват различна позиция, като педалите се намират пред вас. И двата вида домашни колела имат своите предимства, така че ето ги основните неща за тях, за да ви помогнем да решите кое предпочитате:

Прави велоергометри

Това е до най-голяма степен като традиционното колело. В седнало положение сте, като тялото ви е директно над педалите, лека се навеждате напред, накланяте врата и гърба си. Седалката е точно като на обикновено или планинско колело. Изправените колела заемат по-малко място от легналите колела, така че ако нямате голямо пространство за тренировка, това е по-добрият избор.

Легнали велоергометри

Легналите колела осигуряват на тялото ви повече подкрепа. Стоите облегнати, като педалите са пред вас, така че вероятно това ще ви се стори по-удобно от изправеното колела. Това е страхотно решение, ако нямате добър баланс или ако страдате от болки в гърба.

Свойства на велоергометрите

Велоергометрите, като всички тренировъчни уреди в днешно време, имат множество различни характеристики, които ви позволяват да персонализирате преживяването си. Това ви позволява да направите преживяването си уникално и да получите това, което е най-добро за вас.

Мразите ли уреда, който използвате във фитнеса, понеже не е подходящо за вас? Намерете това, което искате, и го настройте към нуждите си. Когато решавате кой велоергометър да си купите, добре е да обмислите кои свойства са най-важни за вас и кои сте готови да пожертвате, тъй като повече свойства означават по-висока цена.

Регулируемост

Както с всеки тренировъчен уред, тук е важно да има регулируемост.

Трябва да вземете предвид седалката, височината, педалите и други аспекти, които ви помагат да настройте уреда, така че да ви подхожда физически.

Също е добре да сте сигурни, че уредът идва с адекватни и гъвкави настройки за съпротивление, така че да можете лесно и точно да промените нивото си.

С всички тренировъчни уреди е важно да се оперира безопасно, тъй като можете да се нараните, ако сте го използвали неправилно, както краткосрочно, така и дългосрочно. Уверете се че правилно сте сглобили и поставили колелото, така че то да работи както трябва и да остане стабилно.

Уверете се, че имате необходимото място за велоергометъра, включително свободен периметър около него за безопасно използване и лесен достъп.

Високотехнологични свойства

По-високотехнологичните модели ще имат пулсомер, което е идеален начин да наблюдавате нивото си на тренировка.

Те са страхотни за кардиоваскуларна тренировка и за тренировка за издръжливост, тъй като можете да следите напредъка си и здравето си. Сърдечните монитор с презрамки през гърдите са най-добрия вариант, понеже не възпрепятстват движенията ви, нито изискват да ги държите (като контактните монитори).

Можете да обмислите отделно закупуване на пулсометър, който може да е по-удобен от този на уреда ви. По този начин можете да използвате пулсомера си и за множество други упражнения и те вършат работа не само с велоергометъра ви.

Избиране на най-добрия велоергометър

Когато решавате кой е най-добрият велоергометър за вас, трябва да вземете предвид няколко неща.

Първо, целите на тренировката ви са много важни, когато взимате решение. В зависимост от това, което искате да извлечете от уреда, изберете вида и свойствата, които най-добре посрещат тези нужди. Това ще означава балансиране между това, което е важно за вас, и това, което можете да пожертвате, за да не стане цената прекалено висок.

Помислете колко налично място имате и колко място заема уреда. Можете да помислите и за сгъваем уред, той като те могат да спестят място, когато не ги използвате, и са по-лесни за транспорт и съхранение.

Помислете колко гъвкавост има машината – тоест, нива на съпротивление и вградени програми, тъй като това ще определи  колко разнообразен е велоергометърът ви. Колкото повече са нивата на съпротивление и програмите, толкова повече можете да персонализирате тренировката си и да се насочите към специфични тренировъчни цели.

Уверете се, че има достатъчно персонализиране на опциите за комфорт, включително седалката, педалите и ръчките. Всички тези неща ще ви помогнат да направите велоергометъра си приятен и ще ви мотивират наистина да използвате уреда си.

Разгледайте нашата класация с някои най-добрите велоергометри, които можете да закупите още днес.

1. Спининг байк Kondition, BSP-9800

ВИЖ ОФЕРТА И ЦЕНА

Спининг байкът е с компютър, благодарение на който можете да видите необходимите параметри, докато тренирате.

Той има седалка, която може да се регулира както хоризонтално, така и вертикално. Дръжките също могат да се регулират хоризонтално. Каишките на педалите също могат да се регулират. Това колело е с 8 степени на съпротивление, магнитна спирачна система и маховик.

Дисплеят му показва скоростта, времето, разстоянието и калориите.

Поддържа максимално тегло от 120 килограма. Подходящо е и за начинаещи, и за напреднали.

КУПИ СЕГА
2. Спининг байк Kondition, BSP-9900 ULTRA

.

ВИЖ ОФЕРТА И ЦЕНА

Велоергометър Kondition BSP-9900 ULTRA Готови! Старт! Започнете движението с Kondition! В застоялия „офисен“ свят, в който движението е табу, фитнесът е придобил нов смисъл, като вече не е просто хоби, а нужда и става необходимост, нещо, което трябва да се направи, за да се поддържа балансиран и здравословен начин на живот. Той ви прави щастливи, осигурява енергия, повишава самочувствието, премахва безсънието, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, забавя стареенето, подобрява мозъчната дейност, повишава устойчивостта към различни заболявания и качеството на живот. Ето няколко причини, поради които трябва да практикуваме фитнес, от всякакъв вид и навсякъде. От категорията “Be active. Get in shape.”, велоергометърът BSP-9900 ULTRA е идеален за всякакви тренировки, независимо от времето на вън. Той успешно съчетава предимствата на колоезденето на открито с комфорта на вашия дом, като предоставя предизвикателства, поддържайки форма и наслаждавайки се на здравословен начин на живот. Цифров дисплей – Дисплеят, който се доставя с устройството, показва времето, скоростта, разстоянието, пулса и не на последно място изгорените калории, за да имате ефективна тренировка. – Поставка за бутилка от алуминий; – Механична спирачна система; – Регулираща се по височина седалка; – Регулиращо се кормило за правилно позициониране.

КУПИ СЕГА
3. Магнитен кростренажор K-FIT 8310H-1 Делукс 2019

ВИЖ ОФЕРТА И ЦЕНА

Магнитен кростренажор делукс K-FIT (модел 2019) цвят :светло сиво, тъмно сиво с червена лента. Размери на кашона: 89×28.5×52см.Датчик за измерване на  пулса върху дръжките.Режим на работа на компютъра- 8 нива на натоварване, дисплей  с функций : сканиране , скорост ,сумарна дистанция на пробег,изразходвани калорий ,текущ пулс ,изминати километри, двупосочно движение, подвижни и неподвижни ръкохватки, система за тиха работа K-FIT. Педали със специална антипързаляща се повърхност .Транспортни ролки за преместване.Допустимо тегло на трениращ 110кг.Размер 119х63х152см.Тегло 28кг. Сертификати :CE ,ROHS,TUV

КУПИ СЕГА
4. Велоергометър Sporter, Магнитен, Сгъваем

.

ВИЖ ОФЕРТА И ЦЕНА

Този велоергометър е с магнитен механизъм и удобен дисплей, който показва някои параметри, по време на тренировка, а именно пулс, изгорени калории, разстояние, време и скорост.

Има няколко опции за регулиране на съпротивлението по време на каране. Дръжките му са меки, ергономични и удобни. Седалката му е комфортна и с възможност за регулиране.

Моделът е сгъваем, което означава, че ще заема по-малко място, когато не го използвате, а също така и ще е по-лесен за пренасяне и съхранение. Има махово колело с тегло 1,5 килограма, а самият велоергометър е 15 килограма. Поддържа максимално тегло от 110 килограма.

КУПИ СЕГА
5. Велоергометър Techfit R410

ВИЖ ОФЕРТА И ЦЕНА

Удобен фитнес уред, предвиден за използване у дома.

Разполага с удобна седалка, като при този модел педалите са разположени пред седалката, а не вертикално под нея. Този велосипед е стандартен, а механизмът му е магнитен. Снабден е с махово колело, чието тегло е 7 килограма.

Има 8 степени на съпротивление при въртене на педалите, а дисплеят му ви показва изгорените калории, пулса, изминатото разстояние, скоростта и времето.

Поддържа максимално тегло 120 килограма. Има възможност за регулиране.

КУПИ СЕГА
6. Спининг байк Kondition BSP-8300
ВИЖ ОФЕРТА И ЦЕНА

Този велоергометър е с удобен дисплей, който показва някои параметри, по време на тренировка, а именно пулс, изгорени калории, разстояние, време и скорост.

Има няколко опции за регулиране на съпротивлението по време на каране. Дръжките му са ергономични и удобни. Седалката му е комфортна и с възможност за регулиране.

Има махово колело с тегло 10 килограма, а самият велоергометър е 36 килограма. Поддържа максимално тегло от 110 килограма.

КУПИ СЕГА
7. Велосипед Рикамбент SCUD U3 Ferc

ВИЖ ОФЕРТА И ЦЕНА

.

Велосипедът Рикамбент SCUD SCUD U3 Ferc е хоризонтален и безшумен уред който включва система с електромагнитно съпротивление. Хоризонталният велосипед е оборудван с многофункционален компютър с голям екран, така че постояно можете да контролирате най-важните параметри като: разстояние, изгорени калории, време и т.н. по време на тренировка. Тренировъчните програми ще направят вашето упражнение по-разнообразно и ще получите по-бързо желаните резултати. Благодарение на специалните сензори, поставени на ръкохватките, измервате сърдечния импулс. Благодарение на задната седалка можете да изпълнявате упражненията CARDIO без натоварване на гръбначния стълб. . 14 кг маховик, съчетан с мощни магнити и способността за магнитно регулиране на съпротивлението, задоволява не само очакванията на начинаещите, но и на напредналите потребители.Твърдата конструкция на велосипеда позволява използването на велосипеда от хора с тегло до 150 кг. Оборудван е със седалка регулируема хоризонтално както и вертикално, което го прави подходящ за всички категории потребители. Велосипедът може лесно да бъде поставен в помещения с неравномерна пода поради регулируемите крака. Освен това, ако искате да преместите оборудването на друго място след тренировка, не е нужно да се притеснявате за повдигане, защото предните крака са оборудвани с ролки за транспортиране. Велосипедът SCUD U3 Ferc ви дава възможност да тренирате систематично 80% от вашите телесни мускули. Поради това ще изгорите мазнини, ще имате по-добро кръвно налягане и най-вече ще подобрите ефективността на сърцето и белите дробове. Едно от най-важните предимства на елиптичния велотренажор е, че по време на тренировката, ставите или гръбначния стълб не са натоварени, както при бягане. Технически описания: Съпротивление: Електомагнитно Регулиране на съпротивлението: Ръчно Маховик: 14кг Максималноп тегло на потребителия: 150 кг Резмери на оборудването: 163.5 x 67 x 107.5 см (ДхШхВ) Тегло на уреда: 42 кг Размери на колета 166.5 x 25.5 x 72 см (ДхШхВ) Общо тегло на колета 48 кг Използване: Домашно използване (Клас H) Допълнително: Сензори за пулс, Компютър, Ролки за транспортиране, Регулируеми крака, Регулиерумеи широки педали, Твърди стоманеи профили, Регулиерумео съпротивление на 8 нива, Маховик, Поставка за телефон или таблета Функции на компютъра: Пулс Изгорени калории Скорост Калории Одометър Разстояние Време СКАН Работи с батерии

КУПИ СЕГА