Ratio излъчва филм за плоската Земя на 21-ви май

1
159
Добави коментар
redbul80
redbul80

Така да се каже, истинската форма на Земята 🙂

16 май 2019 г. 12:30 ч.

Светослав Александров. Препращам информация за събитието, организирано от Ratio: 

На 21 май ви каним да надникнем заедно в живота на плоскоземците и любителите на конспирации с прожекция на документалния филм Behind the Curve и дискусия по темата.

Филмът ще бъде излъчен с английско аудио и без субтитри на български. Дискусията ще се проведе на български език.

Behind the Curve е документален филм за „плоскоземците“ – хора, които смятат, че земята е плоска, въпреки многобройните доказателства за противното.

Във филма се срещаме с група от хора, които искрено вярват, че има заговор за прикриване на истината и Земята всъщност е плоска. Ще видите интервюта с привърженици на конспиративната теория, кадри от Международната конференция „Плоска Земя“, както и някои от скъпоструващите, но неуспешни експерименти, с които опитват да защитят теорията си (включително и с лазерен жироскоп за 20 000 долара).

Но „Behind the Curve“ не е просто осмиване на конспиративните теории – филмът показва, че е необходим конструктивен разговор, но без да забравя да ни напомни колко опасни могат да са подобни групи.

Освен прожекция на филма, събитието включва и дискусия по темите от филма с няколко участника:

Владислав Апостолов е журналист и автор с интереси в сферите на киното, политиката като продукт на културата и уискито като продукт на ечемика. Ценител е на Западната цивилизация, свободата на словото, динозаврите и други изчезващи и изчезнали неща. Негови статии, репортажи, интервюта и коментари са публикувани във всички водещи български вестници (още ги има), в дузина (не мръсна) дигитални медии и са превеждани в англоезични издания. Понякога се явява като говореща глава по национални телевизии в опит да бъде поне малка – но не и като ръст – опозиция на доминиращите ефира политикоректности, лечения с урина, религиозни догми и други фанатизми.

Д-р Стефан Митев е лекар-гастроентеролог, защитник на медицината, базирана на доказателства и противник на алтернативните терапии. Съосновател и председател на фондация „Инициатива за българско рационално общество“.

Вход: 10 лв. Билети на https://ratio.bg/monthly/ratio-predstavya-behind-the-curve-film/

Покупката на билет не гарантира седящо място – препоръчваме ви да дойдете навреме, за да намерите най-удобното за вас.

За повече информация: събитието във Фейсбук на Ratio

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/