Запазете датата: Ден на ИНТЕГРА в Европа

2
240
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

СПОДЕЛЯНЕ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА, СЪЗДАВАНЕ НА РЕШЕНИЯ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ГРАЖДАНИ НА ТРЕТИ СТРАНИ НА МЕСТНО НИВО

Дата: 11 юни 2019 г.Сесия 1:Място на провеждане: Комитет на регионите, JDE 53, БрюкселВреме: 9:30 – 13:30 часа

Сесия 2: Място на провеждане: Постоянно представителство на РХърватия в ЕС, БрюкселВреме: 14:00 – 15:00 часа Работен език: английски

Интеграцията на граждани на трети страни е една от най-трудните задачи, пред които сме изправени. Градовете играят важна роля за интегрирането на тези новодошли и им дават възможност да допринесат за новите си общности. Интегрирането на мигрантите обаче може да бъде предизвикателство, защото те представляват много разнообразни групи, състоящи се от различни полове, възрасти, културни среди с различни мотиви, умения, ниво на образование и опит.

Събитието е част от информационната и застъпническа кампания по проект ИНТЕГРА и цели да представи успешни форми на сътрудничество между градовете и важни постижения в интеграцията на гражданите на трети страни. Ще бъдат обсъдени практиките, инструментите и ресурсите, които партньорските организации от София (България), Прага (Чехия), Кошице (Словакия), Рубано (Италия) и Осиек (Хърватия) използват. Те ще споделят извлечените поуки и политическите препоръки въз основа на натрупания опит.

РЕГИСТРАЦИЯ до 03.06.2019: https://docs.google.com/forms/d/1vDL59iDKLU9qEj_UxWmtCksskJ7v9BZMCd7dY82G_Bk