Три минутки за косата, които ще ви се отплатят стократно

1
205
Добави коментар
seoslav
seoslav

Възстановете жизнеността й с минимални усилия и навременни грижи

Лятото чука на вратата ни. Пясък, слънце и солена вода. Всичко това е мечта, но ако не вземем необходимите мерки предварително, нашата коса няма да остане доволна от тези външни фактори. Това неминуемо ще се отрази на вида й и ще помрачи красивите моменти.

Вредните UV лъчи, както и солената вода, са пагубни за доброто състояние. Не чакайте сезонът да свърши и след това да се чудите как да възстановите жизнеността й. Направете нужните грижи предварително и се наслаждавайте на лятното ежедневие с пълна сила.

Най-лесната, но много съществена мярка, която трябва да вземете, е маската за коса. Не отнема време, а резултатите са факт. Най-общо целта на маската е да хидратира, укрепи и възстанови косата. Но задължително трябва да имате предвид индивидуалните особености на вашия тип коса и да съобразите избора си с тях.

– Сухата коса се нуждае от по-концентрирани хидратиращи продукти. Различните видове натурални масла, които се съдържат в маските за този тип коса, съхраняват водното ниво в косъма и го правят еластичен и блестящ. Те обикновено са по-гъсти и действат благоприятно върху склонната към накъсване коса.

– Мазната коса трябва да се обгрижва внимателно. Прекалено честото миене не е желателно. Това допълнително разрушава естествения баланс. Твърде тежките маски могат да я накарат да изглежда увиснала и да доведат до още по-бързо омазняване. Важно условие е да не нанасяте маската в корените, а само по дължината на косата. Горещите масла също са добър вариант за подхранване на краищата без да утежняват косъма.

– Къдриците също имат нужда от леки текстури, които да ги направят въздушни и ефирни. Маските за такъв тип коси имат и стилизиращ ефект. Придават блясък, а мекотата, която придобива косъма, спомага за лесно оформяне.

– Боядисаните коси имат нужда от специални грижи. Маските, предназначени за тях, не само ще подхранят изтощения косъм, но ще спомогнат за по-дълготрайния и жизнен цвят на боята. Не пропускайте шанса да придадете на увредената от боядисване коса живителна сила.

Ето няколко от най-известните и полезни съставки, които се съдържат в маските за коса: арганово масло, кератин, бадемово масло, тривитаминол, масло от шеа, протеини, макадамия и още много други. Не се лишавайте от този ритуал. Ползите ще задоволят и най-взискателните потребители. Времето, което отделите да се погрижите за ценното си съкровище – косата, ще си струва всяка една секунда, при това в дългосрочен план.