Лесни съвети за стройна фигура

68
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 27. Oct, 2009 от екип на Здраве и Красота в Красота, Тяло и отслабване

Ето няколко лесни съвети за стройна фигура.

Често пъти съветите, които ни помагат да отслабнем, са толкова много, че трудно запомняме някои от тях. Объркваме се в тяхната поредност и идва един момент, в който направо се отказваме. Lekar.bg предлага две простички правила, които може да спазвате лесно. След време сами ще се убедите в добрия резултат, който се постига сравнително лесно.

Ако искате да отслабнете, ограничете посещенията в кухнята след вечеря. Експерти по диетология от Оксфорд са доказали, че именно във вечерните часове сме най-склонни да преядем. Изследванията им показват, че това може да доведе до затлъстяване. Затова ако пропуснете вечерята, ще запазите добрата си фигура.

Освен това вечерното преяждане увеличава нивото на хормона грелин, което на свой ред води до нарушаване на съня. Опитайте се да не ядете нищо поне 2 часа преди да си легнете.

Ако не обичате риба, а държите да приемате достатъчно омега-3 мастни киселини, можете да похапвате орехи. Учени от университета в Лима установили, че орехите съдържат голямо количество от тези полезни вещества и могат да понижат нивото на холестерина дори по-добре, отколкото морските дарове. Хора, които употребяват по 40 г орехи на ден в продължение на месец, намаляват лошия си холестерин с 10%.

Снимка: Krzysztof Szkurlatowski

Етикети: здраве, красота, орехи, отслабване, съвет, тяло, фигура, храни