Тен без слънце – да или не?

2
243
Добави коментар
epis
epis

222 прегледа

Гласували: 1, рейтинг: 5

Кожата ни копнее да посрещне лятото във форма, а защо не и с лек бронзов загар

Бумът на солариумите отмина, а всяка дама знае, че прекаленият престой на слънце също не е желателен. Ако искаме да съхраним свежестта и младостта на кожата си за по-дълго време, трябва да не губим мярка на плажа и да използваме Слънцезащитни продукти.

Когато имаме лек бронзов загар, ние се чувстваме по-комфортно, особено в летните дрехи – рокли и къси поли. Рисковете могат да бъдат избегнати, ако заложим на изкуствения тен. Някои са скептични към съставките на кремовете за придобиването на такъв, но истината е, че съвременните лосиони и мусове не създават опасности за кожата, хидратират я, а и са подходящи за ежедневна употреба.

Внимавайте, ако сте склонни към алергични реакции! Тествайте малко количество от козметичното средство, за да сте спокойни, че после може да го нанесете на цялото тяло.

7 съвета за безупречен резултат Независимо дали сте закупили бронзиращо олио или препарат с по-плътна текстура, следвайте тези стъпки, за да се радвате на дълготраен ефект и красива визия: Слънцезащитен крем Не го пропускайте, защото изкуственият тен няма свойството да ви пази от ултравиолетовите лъчи. С него по никакъв начин не бихте могли да избегнете изгарянето, ако се отпуснете на жарките лъчи. Мажете навсякъде, обилно и периодично, както сте го правили винаги досега. Отложете взимането на душ Не ви препоръчваме да стоите без душ през лятото, а просто да го отложите след нанасянето на продукта. Нужни са около 5-7 часа, за да попие достатъчно добре в кожата и да не допуснете отмиването му. Спешно измиване на ръцете Това е необходимо, тъй като ако не го направите веднага след процедурата, те ще абсорбират доста от крема и ще се оцветят неприятно. Старателно и бавно Ключовата подготовка включва бавно и старателно разнасяне, което с времето ще става по-лесно, но в началото все пак си отделете достатъчно минутки. Трябва да придобиете опит и усет какво количество да сложите върху кожата си, в кои зони как да действате и хубаво да покриете всички участъци от тялото си. Без оцветявания За частите, които не искате да бъдат потъмнявани, можете да ги предпазите с обикновен лосион за тяло. Много важни в това отношение са пръстите на ръцете и краката, ноктите и дланите. Ексфолиране преди старта Ако не отстраните мъртвите

мъртвите клетки с пилинг, може да се получат петна или натрупвания, които няма да ви харесат. Краката, лактите, коленете и по-сухите участъци на кожата изискват специално внимание, за да не се отличават с по-наситен цвят впоследствие.

Да предпазим облеклото След като сте готови, не бързайте да се обличате, за да не боядисате тоалета си. Нека продуктът да попие и изсъхне около половин час. Едва тогава може да пристъпите към премяната ви, както и към останалите приготовления, включващи грим и прическа. Тайните на звездите за качествен изкуствен тен Световноизвестните представителки на нежния пол имат своите трикове, за да са винаги блестящи на сцената. Не си мислете, че те разполагат с толкова свободни дни, за да се препичат безкрайно на плажа. Разумният им подход изключва подобни крайности, защото те се стремят да съхранят еластичността на кожата си.

Да почерпим опит от тях:

Препарат на водна основа Този вид продукти ви гарантират професионална грижа, защото са леки и деликатни. С едно напръскване върху кожата, вие ще се убедите, че разнасянето е безпроблемно и гледката е повече от задоволителна. За да предпазите ръцете, бихте могли да използвате ръкавици, издават гримьори на звездите. Спрей за светлите кожи Ако се спрете на спрей, ще усетите абсолютен контрол при разпределянето на количеството върху тялото. Дамите с по-светла кожа не трябва да целят максимално потъмняване, а просто да постигнат естествен и фин загар, допълнен с ефирен блясък. Грижа за дълготраен тен Не се къпете с гореща вода, овлажнявайте кожата и я подхранвайте с билкови, природни средства. Така тя ще ви се отплати и ще поддържа още по-добре придобития тен. Тренировки Тук става дума за тренировки с бронзиращия продукт. Техниките на грима изискват повече търпение, за да ги усвоим почти на специализирано ниво и да се чувстваме ловки при прилагането им. Същото е и с постигането на съвършен изкуствен тен. Не трябва да се отказвате, ако сте неопитни и не сте удовлетворени от резултата. Продължавайте да се усъвършенствате!

Ценни хитринки:

Съществуват още някои детайли, за които трябва да сте информирани, когато избирате бронзиращите си кремове: – Не купувайте винаги най-евтиното, а първо четете характеристиките му и приложението му. – Ако преобладават маслата в състава, това е от по-съществено значение, отколкото самите дъбилни вещества. – За по-наситен цвят не е важен толкова продуктът, а основно броят на нанасянията и количеството от козметиката.