При нуждата от бързи кредити – MicroCredit

3
297
Добави коментар
seowebdesing
seowebdesing

В наситения пазар на продукти, предлагащи бързи финансови решения, за потребителите е много трудно да разпознаят правилния бърз заем за себе си. Едно от основните неща, за които е добре да следят, е на първо място дали небанковата финансова институция, която са харесали, е регистрирана в БНБ. Това означава, че дейността ѝ е легитимна и отношенията ви с тази компания ще бъде защитена от българското законодателство. MicroCredit е регистрирана небанкова финансова институция, която предлага бързи потребителски кредити, които задоволяват нуждите на различни сегменти от пазара.

MicroCredit съществува на пазара от 2012-а година, като предлага четири продукта, предназначени за различни потребители. Институцията е член на Българската асоциация за потребителско кредитиране (БАПК) и е една от първите небанкови финансови институции, която успешно осъществява частна емисия корпоративни облигации в размер на 3 млн. лева. Към момента разполага с над 70 локални офиси в цялата страна, обучила е 1200 висококвалифицирани кредитни консултанта и е обслужила над 260 000 клиента.

Най-старият продукт на MicroCredit е CrediHome. Той предоставя възможност за бърз заем на суми от 200 до 3000 лева, не изисква поръчители, доказване на доход или обезпечаване на сумата, документацията е сведена до минимум, а парите се получават в брой.

За да бъдат върнати заетите суми, клиентите могат да изберат от няколко варианта, разработени с цел улеснение на потребителите – плащане в удобно място и време, лично на кредитния консултант, в офис на компанията, обект на EasyPay или да бъде внесена по банков път. Развивайки дейността си през 2014-а година MicroCredit пускат на пазара CrediGo. Той е предназначен за друг сегмент от пазара и клиентите могат да заемат суми от 600 до 3300 лева за срок от 6 до 18 месеца. При този бърз кредит потребителите е необходимо да докажат дохода си, а усвояването на средствата е по банков път. А плащането на първата вноска, се осъществява след 30-дневен гратисен период.

CrediTrade излиза на пазара през 2015-а година, като този продукт е насочен към собствениците на малък и среден бизнес и упражняващите свободни професии. Суми от 200 до 3300 лева могат да бъдат заявени и усвоени с цел инвести