Тренировка за бедра и дупе на 3D Смит машина (видео)

5
378
Добави коментар
PulseFit
PulseFit

Тренировката за бедра и седалищни мускули заема челните класации по трудност, когато се изпълнява качествено и поради тази причина е една от най-непредпочитаните. Всъщност най-избягваното и трудно упражнение си остава клякането без значение дали е с широк или тесен разкрач.

Клякането е едно от най-старите базови упражнения в света и славата му е всепозната най-вече в професионалните среди по фитнес. Именно това е упражнението благодарение на което ще направите завидно дупе и бедра. И въпреки славата си, клякането е и едно от най-опасните упражнения за начинаещи, и най-вече когато се изпълнява на обикновени стойки за клякане. За да се избегне опасността от травми, но не за сметка на качеството ви представяме тренировка за бедра и дупе (седалищни мускули) на 3D смит машина.

Клякане на 3D Смит машина

Упражнението изпълнява Петър Александров – професионален фитнес треньор във фитнес и спа център „Pulse Fitness&Spa”.

Преди да пристъпите към изпълнението на упражнението е препоръчително да повишите температурата на тялото, посредством лек крос за 5 минути или педалиране на велоргометър и да направите упражнения за разгряване на цялото тяло.

Клкането може да бъде изпълнявано в две разновидности – широк и тесен разрач. Когато разкрачът е по широк (малко по широк от широчината на раменете), активно участват седалищните мускули и вътрешната част на бедрата. Този вид разкрач е доста популярен най-вече сред пауърлифтърите и определено стегнатите и вирнати назад седалищни мускули се набиват на очи.

При разкрач, колкото широчината на раменете по активна е външната част на бедрата и акцента върху седалищните мускули е по малък. Тренировката на 3D смит машина се доближава почти на 100% до клякането със свободна щанга на рамене. Въпреки големите мерки за безопасност, които предоставя 3D смит машината, ползването на личен фитнес треньор е препоръчителен и задължителен, особено ако сте начинаещ фитнес любител.