Недостатъците на тънката коса – как да ги компенсираме

4
259
Добави коментар
seoslav
seoslav

Тънката и фина коса обикновено е генетично обусловена, но има и много външни фактори, чрез които ние неволно я изтощаваме

 

Ето кои са основните причини за изтъняване на косата, които трябва да се превърнат в табу:

 

Твърде честото миене и използването на прекалено гореща вода. И двете разрушават естествения защитен слой на космената покривка и не дават възможност на косата сама да се възстанови. Балансът се нарушава и тя става склонна към накъсване.

 

Термична обработка. Независимо дали става въпрос за преса, маша или сешоар – резултатът е пагубен във всеки един вариант. Няма как да избегнем изцяло въпросните процедури, но освен да ги намалим до минимум, много е важно да използваме продукти за термозащита. Те ще намалят вредното въздействие и ще съхранят естествените защитни сили на косъма.

 

Хранителен режим. Той влияе на всичко в организма. Разбира се ще изглеждаме далеч по-добре с няколко килограма по-малко, но нека това не става за сметка на косата. Ограничете храната, но приемайте целесъобразни продукти, които не само ще ви вталят, а ще ви донесат също здраве, блясък в косите.

 

Вредните UV лъчи. Те влияят неблагоприятно на кожата и на косата. Тя става вяла и безжизнена. Не се лишавайте от разходки и плаж. Просто използвайте правилните продукти за това.

 

Професионална козметика за тънка коса

 

Иновациите в последните години в козметичната индустрия направиха възможно укрепването, както и възвръщането на естествените сили на слабата и тънка коса. При редовна употреба ще забележите драстична разлика и цялостно подобрение във вида.

 

Ето няколко продукта, от които не бива да се лишавате по пътя към буйна и здрава прическа: 

 

Кератинът е основна част от структурата на косъма. Загубата му действа пагубно на плътността. Следете за съдържанието му в козметиката. Той ще укрепи всеки един косъм отделно. Цялостният вид ще стане по-обемен и жив. При редовна употреба ще си гарантирате пищна прическа. Маските за коса с кератин ще подсигурят тонуса и блясъка й. След химически третирания косата става изключително уязвима на всяко едно вредно влияние. Защитният филм от професионалните маски ще я предпазят и обогатят до следващото използване. 

 

Шампоаните за обем са изключително популярни, но не всеки ще даде мечтания резултат. Заложете на професионална козметика. Продукти от този тип ще придадат жизненост на слабите коси и ще укрепят косъма от основата до корена. 

 

Балсамите също играят своята важна роля в борбата срещу тънката коса. Протеините в тях ще направят косъма по-силен и гъвкав, без да го утежняват. Косата ще изглежда въздушна и естествено феерична. 

 

Може да използвате и крем за тънка коса. Той е деликатен, не натоварва излишно косъма, но ще добави обем и копринена мекота. Не омазнява. С негова помощ ще оформите прическата си с лекота. Укротява непослушната коса и придава изключителен блясък и жизненост. 

 

Освен ценния кератин, друга съставка, за която трябва да следите в козметичните продукти е ниацинамида. Той е изключително важен в борбата с тънките и безжизнени коси. Подобрява цялостното състояние на скалпа и намалява омазняването. 

 

Спрейовете за обем са задължителни продукти, които може да използвате, както на влажна, така и на суха коса. Повдигат косъма от корена, освен това някои от продуктите имат и термозащита. Това ги прави незаменими през лятото, или при често използване на преса и сешоар. 

 

Правилната грижа носи след себе си задоволяващи резултати. Не подценявайте ефекта на добрите продукти.