Трансформирайте детската стая по правилата на фън шуй

2
242
Добави коментар
TaLoV
TaLoV

Средата на децата трябва да им осигурява спокойствие и възможност за творчество

Когато обзавеждаме стаята за децата, ние трябва да се водим от няколко правила: да им осигурим здравословна среда, да могат свободна да играят и същевременно да се оттеглят в своя свят, за да си почиват на спокойствие. Важно условие е да гарантираме циркулирането на положителна енергия в духа на правилата на фън шуй.

Съобразявайки няколко основни изисквания, задачата не изглежда толкова трудно постижима:

Леглото на фокус

То е ключовата мебел в помещението на детето, не само защото трябва да гарантира пълноценен сън, но често се превръща и в арена за забавления. Ако потърсите майстори в София, те могат да ви изработят модел по поръчка, за да удовлетворите желанията на малкия наследник. След това спазвайте изискванията леглото да не бъде поставено под прозореца и да не се налага детето да спи с гръб към вратата. Не е допустимо също до него да има включени електрически уреди.

Не на старото и счупеното

Ние живеем в настоящето, а това с още по-голяма сила се отнася за децата. Те не бива да бъдат задържани в миналото, независимо дали с поведение или заради стари вещи. Правете периодични разчиствания и изхвърляйте неизползваните предмети, онези които са счупени и прекалено остарелите придобивки.

Ред дори в хаоса

Децата обичат да се вихрят на воля и рядко обръщат внимание на подредбата. Вие обаче сте тези, които трябва да им създадете навици в това отношение. Насочвайте ги в подходящите моменти, показвайте им със своите дела, учете ги да прибират играчките си след игра или преди да си легнат вечер.

Пространството трябва да бъде пригодено така, че редът да се създава лесно и без губене на ценно време. Това може да стане чрез кошове и достъпни рафтове, за да могат малчуганите сами да се грижат за реда в стаята си.

Индивидуална декорация

Включете децата при оформянето на интериора на стаята им. Поискайте от тях да предложат идеи за декорация, да нарисуват своя картина или да поставят някоя от наградите си. Това е отличителен знак за оценка на техните занимания и творчески способности. Може да нямате амбиции те да се развиват професионално в тези области, но това не трябва да е пречка, защото по този начин стимулирате въображението и креативността им.

Отделни кътове със специфична функционалност

Разпределянето на зоните е важно, защото децата трябва да имат опция за естествено откъсване от ежедневните дейности, особено ако са вече ученици. Бюрото трябва да е в отделен кът, мястото за игра в друг, а леглото в трети.