Мощна буря удари Пловдив и Стара Загора (СНИМКИ) :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
144
Добави коментар

Изключително силна буря вилня в Пловдив този следобед. Няма информация за пострадали, но улиците в Града под тепетата се превърнаха в реки, съобщава. Според властите за 27 минути са паднали между 40 и 50 литра валеж.

Заради голямото количество много места в града се оказаха под вода, особено ниските точки. Въпреки, че шахтите бяха предварително почистени с оглед на синоптичните прогнози, те не успяха на поемат цялото количество вода. Имаше и места без ток.

Първо град с размерите на грахови зърна падна в района на парк „Лаута”. Ледени парчета паднаха и на други места в града.

Снимка: Емил Кацаров

Малко след това десетки автомобили се оказаха в капан на възловия бул. „Санкт Петербург”, след като дъждовните води от канализацията се върнаха обратно и издълбаха яма. Някои коли закъсаха, а други се наложи да се движат през насрещното и велоалея.

Снимка: Забелязано в Пловдив

Сериозно бе положението и на друга възлова пътна артерия – „Кукленско шосе”. То стана почти непроходимо в резултат на пролетното бедствие.

Подлезът на улица „Гладстон” продължава да бъде наводнен два часа след поройния дъжд. Полицията не допуска автомобили по този маршрут, а коли са закъсали на много други места. Въведени са обходни маршрути на наводнените улици.

50 сигнала за наводнени мазета и приземни етажи са подадени в пожарната. Наводнени са и помещенията на две от болниците в града. Пожарникарите работят по отстраняване на пораженията от пороя.

Силен дъжд и ураганен вятър връхлетяха Стара Загора в късните следобедни часове на днешния ден.

 кадър bTV

В града имаше и временни затруднения с движението на градския транспорт.