Най – удобните полети до Берлин

26
539
Добави коментар
DSTours
DSTours

Най – удобните полети до Берлин

Полети до Берлин

Най – удобните полети до Берлин

 

Берлин е сред най-посещаваните от българи градове в Германия. Като столица и най-голям град в страната, мегаполисът предлага най-много възможности за работа и образование, както и интересни забележителности и места за посещение, подходящи за екскурзия. Освен това Берлин е и отправна точка за пътуване до много други градове в околностите, а и по-далече, благодарение на отлично изградените транспортни връзки в Германия. Като една от най-големите столици в Европа, от и до Берлин летят много полети на различни авиокомпании.

По-долу ще намерите обобщение на най-удобните полети от България до Берлин.

 

В Берлин има две летища: Тегел и Шоьнефелд. И двете разполагат с удобни транспортни връзки към града.

Летище Тегел – Ото Лилиенхоф е главното международно летище на Берлин, кръстено на един от немските изобретатели, пионер в авиацията. Разположено е в берлинското предградие Тегел, на 10 км от центъра на столицата. Летището има 5 терминала A, B, C, D и E, но не е много голямо по размери, заради което е изключително удобно за полети с прекачване. Обслужва над 20 млн. пътници годишно. Информация за летището може да намерите тук. IATA кодът на летището, който трябва да използвате когато търсите онлайн билети е TXL.

Международното летище Шьонефелд е разположено югоизточно от Берлин, на около 20 км от центъра на столицата. Обслужва пътници от 4 терминала A, B, С и D, които са доста натоварени. Повече информация ще намерите на сайта на летището. Част от авиокомпаниите, опериращи на Берлин Шьонефелд са Condor, Germanwings, Aeroflot, Bulgarian Air Charter, OLT Express Germany, SunExpress, Norwegian Air Shuttle, Sun D’Or, Pegasus Airlines, Israir Airlines, Belavia и др. Летището се използва и от големите low-cost авиолинии Wizz Air, Rayanair и EasyJet. IATA кодът е SXF.

 

Полети София – Берлин

Двете столици са свързани целогодишно с редовни и нискотарифни полети всеки ден. Bulgaria Air лети до летище Тегел (TXL), а Rayanair – до Шьонефелд (SXF). Свържете се с офисите ни, за да ви съдействаме за резервация на самолетен билет от София до Берлин или обратно.

 

Полети Варна – Берлин

Чартърни Полети Варна – Берлин

От морската ни столица до Берлин се изпълняват директни чартърни полети. Оперират се само през летния сезон, но кацат и на двете немски летища – Тегел (TXL) и Шоьнефелд (SXF). Цените и условията са изгодни в сравнение с останалите предложения от авиокомпаниите. За ваше удобство можете да проверите онлайн актуална информация за цени на самолетните билети Варна – Берлин директно през нашия сайт: Авиокомпаниите, на които предлагаме чартърни билети са Bulgarian Air Charter и SunExpress. Ако не намирате желаните от вас полети в търсачката, свържете се с офисите ни за съдействие. 

 

Нискотарифни полети Варна – Берлин

От лятото на 2019 – та година унгарският low-cost превозвач Wizz Air стартира директна линия Варна – Берлин (Шьонефелд – SXF). Полетите започват в началото на юли и ще са до края на октомври. EasyJet е другият бюджетен превозвач с полети Варна – Берлин (Шьонефелд). Дестинацията ще се обслужва само през юли и август. Имайте предвид ограниченията в багажа и допълнителните такси за всяка една услуга, когата резервирате самолетен билет на нискотарифна авиокомпания. От офисите ни можете да закупите самолетни билети, багаж и допълнителни услуги на low-cost полетите Варна – Берлин.

За съжаление от летище Варна няма директни полети до Германия на редовните авиолинии. Извън летния сезон полетите са само с прекачване. Свържете се с нас, за да проверим възможностите за търсените от вас дати.

 

Полети Бургас – Берлин

Летище Бургас също не може да се похвали с удобни полети до Германия извън летния сезон. Директни линии няма, а редовните авиокомпании летят с едно или повече прекачвания.

 

Чартърни полети Бургас – Берлин

През летните месеци от началото на май до средата на октомври можете да се възползвате от удобството на чартърите от Бургас до Берлин. Полетите са директни и се изпълняват и до двете летища Тегел (TXL) и Шоьнефелд (SXF). През нашата онлайн система можете да проверите цени и налични места и да изпратите заявка за резервация бързо и лесно от всяка точка на света. Цените са крайни, включват всички такси и багаж.

 

Чартърните полети от Варна и Бургас до Берлин са сред най-търсените варианти за пътуване. Основните им предимства са изгодните цени, включеният багаж и това, че се лети директно от Варна или Бургас, без прекачване. За съжаление се изпълняват само през лятото. През нашата резервационна система можете да проверите онлайн за самолетни билети Варна – Берлин или Бургас – Берлин. Предлагаме еднопосочни и двупосочни билети.