Доналд Тръмп се срещна с британския премиер Тереза Мей в Лондон

1
214
Добави коментар

Продължава визитата на Доналд Тръмп във Великобритания. Във втория ден от държавното си посещение, американският президент се срещна с британския премиер Тереза Мей.

Двамата участваха на бизнес-форум, а след среща на четири очи, дадоха заявка, че предстои Съединените щати и Великобритания да подпишат „важно търговско споразумение“ веднага след като Кралството напусне ЕС.

Доналд и Мелания Тръмп започнаха втория си ден в Лондон със закуска в компанията на премиера Тереза Мей и нейния съпруг. Американският президент и днес включи в антуража си своята дъщеря Иванка, както и съветника си по въпросите за националната сигурност – Джон Болтън.

Тръмп и Мей участваха и в бизнес форум, след който американският президент посъветвал британския премиер да следва неговите бизнес стратегии.

След разговор на четири очи на „Даунинг стрийт 10“, Тръмп определи съюза между Съединените щати и Великобритания като „най-великия в историята“.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: С наближаването на Брекзит, ние подготвяме сделка, която да определи бъдещите ни отношения, и тя ще бъде страхотна! Нашите две страни имат дългогодишна съвместна история. Това е най-великият съюз, който светът някога е познавал.

Попитан от журналисти какво мисли за развода между Лондон и Брюксел, Тръмп отново подчерта, че го смята за най-правилното решение, а Тереза Мей се съгласи с него.

Тереза Мей, премиер на Великобритания: Все така вярвам, че британското правителство трябва да изпълни волята на гражданите и да напусне ЕС. Разбира се, най-добре е това да стане със сделка.

Тръмп е разговарял по телефона и с Борис Джонсън, когото подкрепи като кандидат за поста на Мей. Тръмп, обаче, е отказал среща с него, поради натоварената си програма.

Отказал е да се види и с Джереми Корбин, който днес се включи в протестите в Лондон.

В типичния си стил, американският президент отрече да е забелязал протестиращи из Лондон и определи новината за демонстрациите като „фалшива“.