Президентът Радев участва в Петербургския международен икономически форум

1
122
Добави коментар

Президентът Румен Радев днес участва в Петербургския международен икономически форум. През последните 21 години Форумът се превърна във водеща глобална платформа, в която членовете на бизнес общността се срещат и обсъждат ключови икономически въпроси.

Петербургският международен икономически форум е създаден през 1997 г., а от 2006 г. се провежда под патронажа на президента на Руската федерация, който присъства на всяко събитие.

Българският държавен глава ще говори в президентския панел на на форум, посветен на изпълнението на целите на ООН за устойчиво развитие до 2030 година. В дискусията ще участват освен домакинът Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин.

Румен Радев благодари на руския си колега за поканата да участва във форума.

Румен Радев, президент на Република България: Поканата е български президент , което се случва за първи път да вземе участие във високия панел на един от най-авторитетните икономически форуми в света. Знаете историята, много политически лидери участват, да припомня и Меркел и миналата година и Макрон , Шиндзо Абе също беше от Япония.

В рамките на визитата си в Санкт Петербург президентът Румен Радев ще разговаря също и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.