България излиза срещу Чехия :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
213
Добави коментар

Нов треньор, ново начало и нови надежди! Това е ситуацията в българския национален отбор по футбол. Днес предстои „лъвовете“ да се изправят срещу Чехия като гост. Срещата е от третия кръг на квалификациите за европейското първенство през 2020 г.

Тя ще е дебют за новия национален селекционер – Красимир Балъков. Бившият треньор на „Етър“ Велико Търново пое отбора в края на май, след като Българският футболен съюз и Петър Хубчев прекратиха отношенията си.

За първи път Балъков застава начело на национален тим. Още с изпращането на първите си повиквателни, той заяви, че ще прави промени в тима. В състава са трима играчи на бившия му клуб „Етър“, както и двама от отстранените футболисти от „Черно море“ заради съмнения в уговаряне на мачове.

„Разбира се, че ще има изненади. Искаме нещо ново да покажем. Това, че не се познаваме добре или те не ни познават, не означава, че ще спечелим. Очаквам много тежък и за двата отбора мач. Надявам се, все пак, ние да имаме повече късмет“, каза Балъков на последната пресконференция преди мача.

Домакините ще излязат в мача без своя капитан Иржи Павленка, който е контузен.

И двата тима със сигурност ще търсят победата!

„Лъвовете“ записаха две равенства 1:1 до тук – срещу Черна гора като домакин и срещу Косово като гост. Това им отрежда второ място в класирането. Чехия игра само срещу лидера Англия и загуби с 0:5 на „Уембли“.

Мачът ще е шести между двата съперника. Статистиката сочи, че националите не са побеждавали чехите никога – 1 равенство, 4 загуби и голова разлика 1:11.