ЦСКА-София представи ирландец :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
248
Добави коментар

ЦСКА-София се подсили с още едно попълнение в предни позиции. От днес част от клуба е ирландецът Греъм Кери, който парафира 2-годишен договор с „червените“, съобщи официалният сайт на клуба.

Офанзивният полузащитник идва от английския „Плимут“, където през изминалия сезон записа общо 49 мача, 6 гола и 13 асистенции. Веднага след успешно приключилите преговори, опитният футболист замина за лагера на тима в Тетевен и там ще се включи в следобедното занимание.

Кери действа на позициите като плеймейкър и ляво крило. Той е юноша на „Селтик“, но първите му успехи в мъжкия футбол идват с клубове, на които е преотстъпван в началото на кариерата си – става шампион с ирландския „Бохемиънс“ (2009г) и печели Купата на лигата със шотландския „Сейнт Мирън“ (2013г).

Навършилият наскоро 30 години играч е обличал още екипите на „Хъдърсфийлд“ и „Рос Каунти“, преди да акостира в „Плимут Аргайл“. В рамките на последните 4 сезона за този клуб, футболистът има впечатляващия актив от 197 срещи във всички надпревари, в които е вкарал 49 попадения и е изработил с пасове и центрирания други 58.