Парче бекон, парче кашкавал и 1 яйце правят от обикновения картоф малък шедьовър – 20 минути и хапваш с наслада

1
138
Добави коментар
slavchev
slavchev

Опитът показва, че за най-вкусните ястия не са нужни много продукти. Тази рецепта с картофи на 365 Новини е поредното доказателство, че малкото продукти означават много вкус.

Спокойно може да поднесете така приготвените картофи и на празничната трапеза – със сигурност ще оберат точките. Картофки в бекон с кашкавал и яйце – много вкусно, зашеметяващо красиво и невероятно апетитно.

Важно! Картофите трябва да са големи. Трябва да ги измиете старателно и дори може да не ги белите.

Необходими продукти:

6 големи картофа
200 гр. настърган кашкавал
18 ленти бекон
6 яйца
зелени подправки на вкус
6 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Покрийте тавичката с хартия за печене. Набодете всеки картоф с вилица и го намажете със зехтин. Добавете сол и черен пипер на вкус, след което сложете картофите в тавичката.

Пъхнете ги във фурната, предварително загрята до 180 градуса и печете 40 минути.

Готовите картофи извадете върху дъска и отрежете горния слой. След това извадете сърцевината с лъжица. Кашкавала настържете и поставете в купа. Добавете към него издълбаното от картофите, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре.

Вземете 3 ленти бекон и ги сложете на дъската. В центъра поставете една „лодка“ от картоф и обвийте хубаво с бекона. Поставете плънката в средата, натъпчете я леко и отгоре чукнете едно яйце.

Същото направете и с другите картофи.

Върнете приготвените лодки в тавичката и ги сложете да се пекат във фурната, предварително загрята до 160 градуса. Печете 15-20 минути. След това поръсете с нарязани зелени подправки и сервирайте веднага.

Източник: КО4

Твоята оценка

Общо гласували

Свързани