Различни видове витамини, техните ползи, хранителни източници и препоръчителен прием

37
441
Добави коментар
inewsbg
inewsbg

Витамини. Всички знаем, че те са от огромно значение за нас, но как точно да ги използваме, за да подобрим своето здраве, външен вид и работоспособност?

Витамините са органични вещества, които са необходими за протичането на нормалната жизнена дейност и пълноценното ни здраве. Те оказват своето влияние върху редица физиологични процеси – растеж, развитие, обмяна на веществата, правилното функциониране на черния дроб, образуването на кръвни клетки в организма и още много други. Витамините са необходими за правилното усвояване на основните хранителни вещества и химичната активност на ензимите.

По-голямата част от витамините е необходимо да се набавят периодично чрез определени храни или хранителни добавки, тъй като тялото ни не може само да ги произведе в нужното му количество.

Много често при спазване на диета или хранителен режим се ограничават ценни хранителни вещества, което от своя страна е възможно да доведе до недостиг на важни за организма витамини. Поради тази причина е много важно да се обърне допълнително внимание върху разнообразието на храната, която приемаме.

 

[ Прочети повече на iNEWSbg.com ]