Няма нищо страшно в къпането

3
215
Добави коментар

Къпете се хора!

Задава се летния сезон. С него идват и високите температури. Нещо така логично нали? А тогава, къде е логиката да не минавате под душа малко по-често от един път на седем дни? Защо е нужно да изчаквате някой друг ден до завидната Неделя („денят за къпане“)? Не се ли замисляте, че ако вие усещате лошата си миризма, то това го усещат и останалите хора? Или просто неглижирате ситуацията (аз съм ОК, всичко е ОК)!

Живеем във време, където водата е в изобилие. Имаме щастието да разполагаме с неограничено количество вода, но въпреки това много хора предпочитат да „плуват в собствен сос“! И ароматът им да се носи из обществените места. Не знам това дали се дължи на липса на обоняние или е резултат от здравословен проблем. Ако е така, то не е страшно да се посети някое медицинско заведение и да се намери разрешение на проблема.

Отделно козметичните компании са толкова развити, че съчетано с по-често къпане може да се постигнат чудеса. Естествено след къпане е добре да се сменят и дрехите. Те са не по-малко виновни за лошия аромат. Няма как изкуствените материи, които са вложени в дрехите да ги носите повече от 2-3 пъти, а не 2-3 седмици! Но първо трябва да се преодолее страха от банята и водата! И мисленето, че денят за къпане е Неделя. Все по-често ми се случва да загубя ориентация, когато някой подобен индивид мине покрай мен. А това ме навежда на една мисъл, дали просто не са избрали този „ароматен“ начин за да държат останала паплач по-далеч от тях?

Не е изключено това да е защитен механизъм от навлеци, които имат желание да се лепнат до тях и да ги „образоват“ по най-различни теми. За жалост се появиха много „оправачи“ на държавата ни, които държат да чуем тяхното слово! А вонята да е една отчаяна мярка за спасението от тях! Разбира се тези разсъждения няма как да са сериозни макар, че съм се нагледал на какви ли не гениални неща тук. Решението е просто – къпете се бе хора, къпете се! Ще платите 2-3лв. вода отгоре, дори кутия цигари не може да си купите с тях! Не използвайте естествените си аромати като репелент срещу всичко, което се движи! Живи хора сме, а не паразити!

Представете си следната картина: Седнали сте в парка, под шарена сянка и си хапвате сладолед в приятната компания на познат. Изведнъж ви залютява на очите и не това не е от сладоледа! Покрай вас минава „миризливка“, метър и седемдесет висока, пъркаща с крилете от разкопчаната си риза и косматото тяло, което се поддава под нея…

Е мисля тук да приключа, че дори само от писането дотук ми залютя! , Снимка: pixabay.com