Sanofi и Google с новa виртуална лаборатория Innovation Lab в областта на здравеопазването

21
445
Добави коментар
AKTA
AKTA

Sanofi и Google ще създадат виртуална иновативна лаборатория –  Innovation Lab, с амбицията радикално да трансформират начина на предоставяне на лекарства и здравни услуги, използвайки силата на новите технологии и данни.

„Ние сме на прага на нова епоха, в която, партнирайки си с иновативни технологични и аналитични компании ще имаме възможността да трансформираме изцяло здравеопазването“, коментира Амийт Натвани, Главен дигитален и медицински директор и вицепрезидент на Sanofi. „Чрез комбинацията от научните открития на Sanofi в сферата на биотехнологиите с лидерските познания на Google, от изчислителните облаци до най-съвременния изкуствен интелект, ние се стремим да дадем на хората по-голям контрол върху тяхното здраве и да ускори откриването на нови терапии“.

 „Фармацевтичните компании търсят цифрови иновации, за да подпомогнат създаването на достъпни решения за здравеопазването. Очакваме с нетърпение да си сътрудничим със Sanofi, за да подпомогнем ускоряването на цикъла на иновациите в здравеопазването за населението по целия свят.“ каза Томас Куриан, главен изпълнителен директор на Google Cloud.

Sanofi и Google ще анализират масиви с данни, за да разберат по-добре ключовите заболявания и да извлекат информация за пациентите. Това ще даде възможност на Sanofi да проучи и разработи по-персонализирани подходи към лечението и да определи начините за подобряване на здравните резултати. Компаниите ще използват технологиите, за да анализират реалните бази с данни на Sanofi за по-доброто разбиране на това какви лечения работят за пациентите. Целта е да се подобри предлагането на индивидуални подходи за лечение, като по този начин се оптимизира грижата за пациентите и се намалят разходите за здравеопазване.

Sanofi и Google също планират да прилагат изкуствен интелект (AI) в различни набори от данни за по-добро прогнозиране на продажбите, маркетинга и дистрибуционната мрежа. Използването на AI ще вземе под внимание информация в реално време, както и географски, логистични и производствени ограничения, за да помогне за точността в тези процеси.

Освен това, Sanofi IT ще модернизира инфраструктурата си чрез мигриране на някои съществуващи бизнес приложения към Google Cloud Platform (GCP). Като използва автоматизацията, мащаба и гъвкавостта, заедно с увеличаването на възможностите за анализ на данни , Sanofi ще ускори и опрости управлението на процесите в компанията, ще осигури лесен достъп до най-новите технологии и интегрирането им в бизнес плановете. Преходът към GCP ще максимизира оперативната ефективност на разходите и ще подкрепи бизнес целите, включително лабораторията за иновации.

 

За Sanofi

Sanofi е глобална биофармацевтична компания, отдадена да помага на хората и да облекчава техните здравословни предизвикателства. Ние предпазваме от заболявания чрез ваксините, предоставяме иновативни лечения, за да победим болката и намалим  страданията на нуждаещите се. Ние сме едновременно до хората, страдащи от редки заболявания, както и до милионите пациенти с дългогодишни хронични заболявания. С повече от 100 000 служители в 100 държави. Sanofi трансформира научните иновации в здравни решения по света.

Компанията  заема 7-о място  по продажби в България и се нарежда на 6-о място сред иновативните компании в страната. Структурата на Sanofi включва четириглобални бизнес направления: „Диабет и сърдечно-съдови заболявания“, , „Sanofi Genzyme“, „Sanofi Pasteur“ и „Лекарства без лекарско предписание“. В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.

Sanofi, Empowering Life