Израел 2017 – древност и съвремие

2
168
Добави коментар
ili_25
ili_25

Отпътуване от летище София вечерта в 23.10ч. Пристигане на летище „Бен Гурион” в 02.00ч. (ранните часове на следващия ден). Настаняване в хотел в Нетания. Нощувка.

Ден 2 Тел Авив – Кесария – Хайфа – Назарет –Тверия

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер на север. По пътя – екскурзия в Кесария, столица на Юдея по време на римското господство. Хайфа – Бахайският храм и градините около него. Посещение на Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Настаняване в хотел в Тверия. Вечеря, нощувка.

Ден 3 Капернаум – р. Йордан – Кумран – Мъртво море – Йерусалим

Закуска. Разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Посещение на река Йордан и потапяне във водите по желание. Отпътуване за Йерусалим. Попътно разглеждане на Кумран, където са намрени прочутите свитъци от Мъртво море. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка на Земята. Възможност къпане в най-соленото море на света, чиято соленост е 16 пъти по-голяма от тази на Черно море.
Попътно – при възможност Йерихон: един от най-древните градове в света.
Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 Витлеем – Йерусалим

Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Цитаделата на Давид с кулата – мястото на Тайната вечеря. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота.
Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. 
Връщане в хотела (за дата 06.11, настаняването е в Йерусалим). Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5 Йерусалим – Тел Авив

Закуска. Панорамна обиколка на Йерусалим с разглеждане на Светите места: параклисът „Отче наш”, Гетсиманската градина и базиликата в нея, Маслиновия хълм, пещерата „Възнесение Богородично”.Отпътуване за Тел Авив. Разходка в старинния квартал „Яфо“.  Трансфер до летището за полет до България. Излитане в 19.30ч. Кацане в София в 21.55ч.

 

София – Тел Авив – Назарет – Тиберия – Мъртво море – – Йерусалим – Витлеем – Тел Авив – София

Самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър; Летищни такси ; Трансфери по програмата; 4 нощувки със закуски в хотели 3*/4*; 3 вечери; Медицинска застраховка за периода на пътуването за 5000 евро в Евроинс АД; Екскурзовод на български език; Слушалки по време на беседите Входни такси за посещаваните обекти;

Разходи от личен характер; Бакшиши за екскурзовод и шофьор ~ по 5 $ на ден (20 $);