Автосервиз Полмо

17
Добави коментар
edinmaz
edinmaz

Автосервиз Полмо (София) е собственост на „Полмо Авто“ ЕООД и разполага общо с 37 бр. работни поста, от които за автомонтьорски и регулировъчни операции 21 поста, за авто тенекеджийски и авто бояджийски услуги 12 поста и закрита производствена площ около 4000 кв.м.

Извършва повечето търсени от клиентите услуги, като: авто монтьорски, авто тенекеджийски и авто бояджийски, шлосерски, авто електротехнически, диагностични, ежедневно обслужване, подготовка и представяне на автомобилите пред комисия за годишните технически прегледи, диагностика и ремонт на климатични системи, вграждане на алармени системи и други.

 

Автосервизът е специализиран в техническо обслужване на леки и лекотоварни автомобили до 3.5 т, включващо планови и текущи ремонти съобразени с преобладаващия, като ремонтен фонд на най-често срещаните в България модели на ОПЕЛ, ФОРД, ФОЛКСВАГЕН, МЕРЦЕДЕС, БМВ, ПЕЖО и РЕНО.

 

За тази цел са сключени договори с доставчици на авточасти и консумативи, което дава възможност успешно да се прилага избраната търговска стратегия. На разположение на производствения персонал са и специализирани инструменти за ремонт на възли и детайли от окачването на двата моста, съединителя, предни и задни главини, спирачни системи и други.

 

Производствените възможности на сервиза са:

за автомонтьорски и регулировъчни операции – обслужване на около 80 автомобила за 1 ден.
за автотенекеджийски и автобояджийски услуги /с по-дълъг технологичен цикъл/ – около 60 автомобила за 1 месец.
за ежедневно обслужване /миене, баланс-гуми, диагностика на двигателя, регулиране управляем мост и др./ – около 50 автомобила за 1 ден.

Въз основа на сключения договор при извършване на автобояджийските услуги се използват материали и технологии за нанасянето им на немската фирма GLASURIT. Използват се смесителни системи за получаване на определен цвят от всички видове авторепаратурни лакове. Използват се също така бои на фирма AKZO NOBEL – SIKKENS, както и румънската боя KLAR При желание от страна на клиентите се предлагат и български автолакове и материали.

Автосервизът разполага с добре уредена складова база за съхранение на авточасти и принадлежности с обща площ около 1000 кв.м.

В ремонтната дейност се влагат авточасти, консумативи и материали от водещи европейски фирми, като: различни видове задвижващи ремъци на GATES, фрикционни материали и шарнирни съединения на VALEO, TRW, сферични шарнирни съединения и полуоси GLO, филтри на FIAM, изпускателни системи на WALKER, елементи от запалителните системи на CHAMPION, автомобилни масла и добавки на VALVOLIN, елементи от осветителните системи на автомобилите на BOSCH, амортисьори на MONROE и други с предоставени гаранции от производителя до 36 месеца.

В автосервиза, като най-голяма производствена единица в дружеството са наети по трудов договор 54 бр. специалисти с висока квалификация и дългогодишен опит в обслужването на различни марки автомобили. Управлението на производствения процес и финансовата дейност се осъществява от 6 души административен персонал.

Дружеството разполага и с подготвен специалист за сертифициране при нов внос на транспортна техника, съобразно изискванията на българските държавни стандарти.

В административната сграда на дружеството, на удобно за клиентите място е разкрит магазин за продажба на резервни части, консумативи и автогуми. Използват се програмни продукти за заявяване, обработка на складови наличности и продажби на резервни части; електронни каталози за резервните части на най-често срещаните марки автомобили в България и други.

През настоящата година е подготвен проект за финансиране и строителство на закрита изложбена площ за продажба на автомобили върху 300 кв.м., която архитектурно ще се свърже със съществуващата сграда на сервиза.

Доброто впечатление от обслужването във фирмата се допълва и от създадената уютна обстановка и развлечения за клиентите в откритото в административната сграда заведение.

Фирмата разполага и с един специализиран автомобил за репатриране на катастрофирали автомобили, както и други автомобили за служебни нужди.
„Полмо Авто“ ЕООД има техническата възможност и обучен персонал за монтиране на автоаларми, електронни позициониращи системи, радиосистеми, климатични системи и друго специализирано автомобилно оборудване.