Николай Димитров: Въртим се в омагьосан кръг – съдът забранява жребиите, те ги връщат

1
201
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

”Въртим се в омагьосан кръг – съдът забранява жребиите, те ги връщат”. Това коментира председателят на Асоциацията за защита на малкия и среден бизнес – Николай Димитров във връзка с определянето на наемателите за преместваемите обекти. На нарочна среща с медиите той отправи въпрос към Общината и Общински съвет къде е обещаната нова наредба за избор на наемател.

”Ние в годините даваме десетки, стотици предложения за промени. Ние не само спорим и създаваме хаос, ние предлагаме възможности за решение на ситуацията. Те обаче никога не се разглеждат. Къде е новата наредба? Те си предлагат текстове и те си ги приемат. Това опорочава процедурата”, коментира още Димитров.

Той посочи, че разпределянето на тези обекти незаконно се осъществява от Общински съвет. Процедурата би трябвало да се осъществява от Общината, в тясно сътрудничество с главния архитект. И макар съдът да подкрепя твърденията на бизнеса, че комисията в ОбС няма правомощията да се разпорежда с преместваемите обекти, обжалванията продължават. А промяна няма.

Припомняме Ви, че темата с преместваемите обекти стана причина за оставката на председателя на Комисията – Димитринка Буланова през март т.г.