България победи Германия в турнира Лига на нациите

1
124
Добави коментар

Снимка: FIVB

Мъжкият национален отбор по волейбол постигна зрелищен обрат и победи с 3:2 (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10) Германия в последния си мач в Бразилия от турнира Лига на нациите. След двете тежки поражения от домакините и Русия, „лъвовете“ на Силвано Пранди показаха зъби и вече имат 4 успеха в актива си. Това ги оставя на 12-ото място в класирането.

Още в първия гейм се видя, че предстои битка на игрището. Той беше изключително равностоен, като и двата тима не позволяваха опонентите да се откъснат напред в резултата. В крайна сметка германците успяха да поведат.

Българските волейболисти позволиха на противниците си да натрупат преднина още в началото на втората част, а след това безпроблемно да поведат с 2:0.

И когато всички очакваха 9-ата загуба в турнира за българите да стане факт, те излязоха на полето вдъхновени за успех. В началото на третата част „лъвовете“ имаха добър аванс, който пропиляха в края, за да се стигне до 21:21 и поредния напрегнат епизод. Само че този път момчетата на Силвано Пранди съкратиха изоставането си в геймовете. Последва четвърта част, която беше изцяло под диктовката на българите и така се стигна до решителния тайбрек. Още в началото националите поведоха и не допуснаха изненада. В края на мача те се поздравиха с четвъртата си победа.

Най-резултатен за българите беше Цветан Соколов с 21 точки. Младият централен блокировач Красимир Георгиев завърши с 8 точки, от които 6 от успешни блокади.

За германския тим над всички беше Кристиян Фром с 19 точки.

От 28 до 30 юни предстои последният уикенд с мачове от турнира. България ще домакинства в Пловдив, а съперници ще са отборите на САЩ, Иран и Сърбия.