Граждани саботирали ремонта на подлеза на бул. „Захари Стоянов“

1
177
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Граждани саботирали ремонта на подлеза на бул. “Захари Стоянов”. Това стана ясно от изказване на кмета Димитър Николов по време на днешното заседание на Общински съвет.

Припомняме Ви, че жители на бургаския комплекс “Меден рудник” настояват съоръжението да бъде отремонтирано. Докладна по въпроса бе входирана от общинския съветник Радослав Петков от групата на БСП. 

Днес обаче се оказа, че докато едни събират подписки и настояват за ремонт, други пишат петиции и се обявяват против това. По думите на Николов, готовност за реновиране на подлеза имало, но темата предизвикала напрежение сред местното население.

”Трябваше да разширим габарита на този подлез и това ставаше чрез отчуждаване на дворове успоредно на двете улици. Имаше много сериозно напрежение и аз помолих строителната фирма да не го реализира”, поясни градоначалникът.

Той призова съветниците да се включат активно в информационна кампания, която да убеди несъгласните в нуждата от ремонта. Кметът пое и ангажимента Общината да организира тези разговори. Като компромисен вариант бе предложено подлезът просто да бъде затворен.

Днес обаче решение по темата не бе взето. Докладната на Петков бе отхвърлена.