Съвети как да не унищожаваме ноктите си

1
185
Добави коментар
svetla58
svetla58

Всяка жена мечтае за красиви и дълги нокти. Нежен цвят за лятото и подходяща форма ще са перфектният завършек за лятната ни визия. Но знаем ли как да постигнем здрав вид и да поддържаме ноктите си? Представяме ви 5 начина, които ще ни помогнат да се сдобием с красиви нокти, без да отделяме прекалено много време.

Не си гризете ноктите

 

Колкото повече си гризем ноктите, толкова по-неравномерно ще растат. Това ще ги направи слаби и ще ги предразположи към чупене.

Масажирайте ноктите си ежедневно

Доброто кръвообращение предпазва кожата ни и я прави по-красива. Същото важи и за ноктите ни. Важно е да ги масажираме с крем или лосион, преди да си легнем. Това ще увеличи кръвообращението и по този начин ноктите ни ще растат по-бързо.

Не нанасяйте лак за нокти твърде често

Лакът за нокти е сериозен фактор за здравето на ноктите ни. Желанието винаги да сме в тон ни провокира редовно да се лакираме с различни цветове, но химикалите в лаковете правят ноктите ни слаби. Добре е да ги лакираме по-рядко, а ако е особено наложително – да използваме основа. Оформяйте ноктите си в овална или правоъгълна форма Ако се оформят в правилна форма, ноктите ни ще растат здрави и дълги. Важно е да ги оформяме по правилния начин и да не ги пилим прекалено енергично.

Приемайте витамини за нокти, защото ноктите издават, че имате здравословен проблем

При липса на желязо или калций ноктите стават крехки, с бели ивици.
При наличие на прекалено много соли се появяват грапави издатини.
При нервност или хипер функция на щитовидната жлеза ноктите се отделят от нокътното легло.
При респираторни проблеми стават синкави.
При липса на Витамин А ноктите започват да се белят.
При липса на цинк растат много слабо.
При недостиг на растителни масла стават тънки и крехки.
При прекаляване с месо и рафинирани храни по ноктите се появяват ръбове.