ДДС няма да се намалява :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
148
Добави коментар

Коалицията реши, така както е записано в споразумението, и беше основният упрек към мен, данъчните закони в рамките на мандата да не се променят. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след днешната среща между партньорите в управляващата коалиция.

„Затова по тази тема няма да дебатираме повече“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Изявлението на премиера идва след близо месец, в който различни партии, а и самият той, се надпреварваха да предлагат намаляване на ДДС. Първо в темата влезе депутатът от ДПС, който с първото си стъпване в парламента след близо 2-годишно отсъствие предложи намалявана на ДДС за храните и за книгите, както и безплатни детски градини.

От БСП побързаха да влязат в темата и дори входираха в деловодството на Народното събрание законопроект за намаляване на ДДС за някои групи хранителни стоки.

Премиерът Борисов също каза, че е склонен да мисли за намаляване на ДДС за книгите. Финансовият министър Владислав Горанов беше категорично против подобно нещо, но в едно свое интервю той заяви, че ще спори по темата с премиера, но вероятно ще загуби този спор.