Григор почва с французин на Уимбълдън – SportVox

1
160
Добави коментар
sheri
sheri

Квалификантът Корентен Муте ще е първото препятствие пред Григор Димитров в тазгодишното издание на “Уимбълдън”. 20-годишният французин е 85-и в световната ранглиста на АТР, като това е върхово класиране в неговата кариера.

Муте е левичар, а бекхенд изпълнява с две ръце. Той е доста по-нисък от Григор – 175 срещу 190 см за първата ни ракета. Корентен е част от професионалната верига от 2016 година, а през този сезон може да се похвали с победа над №26 Гуидо Пея с 6:3, 6:1, 2:6, 7:5 във втория кръг на “Ролан Гарос”.

Двамата нямат официални мачове помежду си. Победителят от този двубой ще срещне във втория кръг 18-годишния канадец Феликс Оже-Алиасим или сънародника му от чешки произход Вашек Поспишил.

Феликс е смятан за един от най-големите таланти в мъжкия тенис, а само преди седмица той отстрани Григор с 6:4, 6:4 в първия кръг на турнира в Куинс.

Димитров е в половината на Новак Джокович, а освен Алиасим от поставените най-близо до него е №16 Гаел Монфис.

Миналата година Григор Димитров отпадна още в първия кръг след загуба от Стан Вавринка с 6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6, така че сега няма точки за защитаване.