Костов дава автографи в жегата (СНИМКИ) :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
154
Добави коментар

Бившият министър-председател на България в периода 1997-2001 г. и настоящ директор на Центъра за анализ и управление на риска Иван Костов направи бис на срещата си с почитатели и раздаване на автографи днес. В книжарница на ул. „Граф Игнатиев” в София въпреки жегата в 17,30 ч. се изсипаха стотици желаещи да получат подписан екземпляр от книгата на Командира „Свидетелства за прехода“.

Експремиерът беше във видимо отлично настроение и се усмихваше през цялото време, може би защото този път на събитието нямаше политици като на премиерата. Две млади дами пък зарадваха Костов допълнително с елегантен реверанс при приемането на автографите.

Иван Костов разписва автографи в жегата, снимка: Lupa.bg

„Опитах се да се придържам към фактите и да напиша нещата такива, каквито са били“, беше краткият коментар на Командира пред Lupa.bg. Издателят Захари Карабашлиев пък ни се похвали, че непрекъснато допечатва томчето заради големия интерес. Той не пожела да разкрие какъв е тиража.

Мемоарите на Иван Костов излязоха от печат през април 2019 г. и оглавиха класациите за най-продавани книги, от чиито първи места не слизат и до днес. Желаещите да посетят премиерата, която се състоя на 11 април в Централен военен клуб, бяха толкова много, че опашката с чакащи се извиваше по ул. „Георги С. Раковски” и по бул. „Цар Освободител”. Последваха представяния на книгата в препълнени зали и в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

В мемоарите синият гуру отделя най-голямо внимание на страната и процесите, през които тя преминава до поканата за започване на преговори за членство в Европейския съюз в края на 1999 г. По този начин 47-ият премиер създава важен исторически документ, даващ началото на нов необходим, макар и болезнен разговор за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на демократична България.