Ревитализиране на увредената коса

3
242
Добави коментар
seoslav
seoslav

Боядисване, изправяне, къдрене – всички тези процедури довеждат до неимоверното изтощаване дори на силната коса. Ако добавим метеорологичните условия се оказва, че са на лице всички предпоставки за цъфтене, омазняване, накъсване и изсушаване на косата. По-голямата дължина допълнително ще утежни ситуацията, тъй като нейната поддръжка изисква повече старание и усилия. Не е задължително да сте принудени да се носите с твърде къса коса, за да бъде тя подхранена и красива. Важно условие е да отстраните накъсаните крайчета, но драстичното скъсяване не е необходима мярка.

Качествена козметика вместо къса коса

Използването на професионални продукти за увредена коса ще подобрят съществено положението, а в дългосрочен план ще спасите желаната дължина. Ако не можете окончателно да се откажете от уредите за топлинно третиране, препоръчително е поне да ги намалите до минимум. Разредете използването на преса, a сешоара включете на хладна струя. Дори сресването или плуването в хлорирана вода са в състояние да нанесат дълбоки щети по косъма.

Здраво тяло – блестяща коса

Състоянието на косата зависи и от здравето на организма. Когато сме подложени на стрес, диети или недоспиване, това има външни проявления под формата на отпадналост, непродуктивност, постоянна умора и лош вид на косата и кожата. Не е достатъчно обаче само да променим режима на живот. Ще се наложи да вземем допълнителни мерки за справяне с проблема. Най-лесният начин за това е да започнем употребата на професионални продукти с цел цялостно обновяване и ревитализиране на косата.

Козметиката, на която трябва да обърнем специално внимание, е тази с кератин. Той ще запълни и обогати нарушената структура на косъма. Шампоаните, наситени с ценната съставка ще укротят и подхранят изтощената от третиране коса. Витализиращите серии са пълни с антиоксиданти и микроелементи. Предотвратяващите косопада и стимулиращи растежа съставки ще ви оставят зашеметени. Екстрактите от пшеничен зародиш и природни масла ще обогатят структурата на косъма отвътре навън. Естествените формули са подходящи за всеки, защото не съдържат алергени, а и са изключително щадящи към скалпа.

Съдържащите витамини и натурални екстракти балсами ще подхранят фоликулите на клетъчно ниво. Едновременно с това ще ускорят растежа на косата и ще й добавят здравина и блясък.

Няма нужда да подчертаваме важността на маските за коса. Те са незаменим продукт в борбата срещу нездравословния вид. Копринените протеини в тях ще ви набавят блясък и сила. Пчелното млечице ще остави косата изключително мека и хидратирана. Антиоксидантното действие  допринася за по-млад и жив вид.

Ако желаете да предприемете наистина крайни мерки за подхранване, спрей-тониците и ампулите за коса са най-доброто решение. Силно концентрираните формули ще подобрят вида и на най-захабената коса. Наблюдават се резултати още след първото използване. Представете си тогава ефекта на дългосрочно третиране. Серумите за краища също не са за подценяване. Те не само възстановяват щетите, но предпазват от топлинна обработка, в това число и силното лятно слънце.

Малко постоянство ще доведе до желани резултати. Запазете косата си и върнете здравия и блестящ вид. Кой казва, че дългата коса не може да изглежда подхранена?!