Алкална вода: от бъдещето и за бъдещето

1
283
Добави коментар

Или как в Este Fitness & SPA  ще се погрижат за здравето и красотата ви във всичките им аспекти

Всеки от нас е чувал различни твърдения по повод полезните качествата на водата и ползата от нейния прием в големи количества. Безспорен факт е, че организмът се нуждае от вода, за да функционира правилно. Човешкото тяло съдържа 70%  вода, поради което няма да звучи пресилено, ако цитираме известната неостаряваща фраза, че водата е „източникът на жизненост и дълъг живот“. Почти всички здравни експерти са единодушни в това, че ако искате да се чувствате добре и да постигнете оптимално здравословно състояние за организма си, трябва да поемате вода около литър и половина – два всеки ден.

Естественият въпрос, който следва, е каква точно вода да пием? Изборът е огромен – чешмяна или бутилирана, в стъклена или в пластмасова бутилка, с по-висок pH фактор или по-нисък? Каква е подходящата за нас марка обаче и какво съдържание на минерали трябва да има тя?

Безспорно много въпроси, на които Este Fitness & SPA дава един съвременен и здравословен отговор. Мисията на комплекса е да се грижи за здравето и красотата на своите клиенти и да предлага висококачествени, сертифицирани продукти. В изпълнение на тази своя мисия и в допълнение на множеството иновативни продукти и услуги с доказано качество, които спа центърът предлага на клиентите си ежедневно, отскоро Este Fitness & SPA предоставя на всички клиенти полезната за здравето питейна алкална вода от уреда Канген. Тя е известна със своето благотворно, подмладяващо и детоксикиращо действие върху организма и се налага все по-бързо в Япония, САЩ и Европа като полезен, иновативен продукт. Разработена е на базата на дългогодишни изследвания на научния отдел на компанията производител, а множеството сертификати, сред които ISO 9001, ISO 14001 и ISO 13485 за качество и грижа към околната среда само добавят важен щрих към качествата на продукта.

И така, преди да поставите под съмнение качествата на един толкова обикновен продукт като водата, нека ви разкажем детайлно какво прави алкалната вода Канген толкова специална и я отличава от всички останали.

Какво представлява алкалната питейна вода?

Със сигурност сте чели за различните ползи от алкалната вода. Според експертите тя забавя процеса на стареене, регулира pH нивата на тялото и предотвратява някои хронични заболявания. Какво точно обаче е алкалната вода и защо тя е толкова полезна?

„Алкалността“ на алкалната вода е свързана с нейното pH ниво. Това ниво е всъщност едно число, което указва колко е киселинността или алкалността на дадена субстанция, отчитани по специална скала от 0 до 14. Например вещество с pH 1 е силно киселинно, докато вещество с pH 13 е силно алкално.

Алкалната вода има много по-високо ниво на pH, отколкото обикновената вода за пиене. Това е причината, според редица експерти, алкалната вода да неутрализира киселинността в нашите тела. Нормалната вода за пиене, която тече от чешмите ни или която се бутилира от бутилиращите компании, би трябвало да има неутрално pH 7. Алкалната вода обаче има pH фактор 8 или 9. Заедно с това, трябва да се отбележи, че сам по себе си pH факторът не е достатъчен, за да промени изцяло алкалността на водата. Алкалната вода трябва да съдържа също алкални минерали и да има т.нар. потенциал за намаляване на отрицателната оксидация (ORP). ORP всъщност е способността на водата да действа като про- или антиоксидант. Колкото по-голяма отрицателна стойност има ORP факторът, толкова по-антиоксидантна е самата вода.

Este Fitness & Spa в търсене на най-доброто за клиентите

Един от най-иновативните продукти в областта на антиоксидантната алкална вода на пазара днес е водата Канген. Este Fitness & Spa вече разполага със специален уред за пречистена и йонизирана вода, който е с японско качество. Той променя чешмяната вода в алкална, като в същото време напълно я изчиства от хлор, тежки метали, други примеси и бактерии. Заедно с това водата запазва редица ценни за организма минерали. Според експертите след консумация на тази вода организмът стартира процес на „самолечение“ и дори няколко дни след приема на вода, вече може да се усети прилив на енергия.

Често полезните ефекти върху тялото не могат да бъдат почувствани от самите нас, но се случват реално. Няколко месеца след използването на животворната вода pH-то на организма се променя от кисело в алкално. Това е много важен процес, понеже 90% от заболяванията се дължат на нарушения алкален баланс в организма. Асоциацията на лекарите и хирурзите в Япония определя тази вода като най-добрата, водата на бъдещето и я пропоръчка като превенция срещу екземи, алергии, високо кръвно налягане.

Здравето и красотата на кожата са част от цялостното здраве на организма ни и се дължат в голяма степен на добрата хидратация. Водата от уреда Канген е с по-високо pH и богато съдържание на антиоксиданти и подпомага сериозно процеса на хидратация. Редовният ѝ прием помага също така при отпадналост, недостиг на енергия и умора. Водата оказва благоприятно въздействие и при проблеми с кръвното налягане, кожата, при главоболие и дори при диабет. Тя регулира храносмилателните процеси като подпомага дейността на човешките органи и благоприятства възстановяването на организма след боледуване. Пречистената вода хидратира по-дълбоко клетката, като преминава по-бързо през клетъчната мембрана и доставя на клетките много повече жизненоважни хранителни вещества, минерали и витамини. Не е за пренебрегване и фактът, че в сравнение с чешмяната, пречистената вода няма неприятна миризма и е с по-лек и приятно сладък вкус.

Особено след използването на сауна или парна баня, организмът има потребност от сериозно количество вода. В тази връзка специалистите от Este Fitness & Spa препоръчват да се консумира единствено вода Канген, за да може ефектът от процедурите да бъде по-дълготраен и комплексен.

Източник на антиоксиданти и енергия

Възможно ли е водата да помогне в процеса на подмладяване на организма и да забави стареенето? Според експертите това е възможно. Пречистената вода съдържа голямо количество антиоксиданти, много повече от тези в плодовете и зеленчуците.

Знаете ли, че една от най-честите причини за намаляване на съществуващите нива на антиоксиданти в организма е стресът. По тази причина е важно да се осигури редовна доставка на антиоксиданти и да се предотврати стареенето на организма. Голяма част от нас пият зелен чай заради богатото съдържание на тези полезни вещества. Добрата новина е, че с използването на пречистената алкална вода, вкусът на чая се подобрява и дори с по-малко количество се постига същият балансиран и пълноценен вкус. Процесът е общовалиден и при приготвянето на кафе.

Чудодейните свойства на водата Канген Beauty

Както е известно, кожата е най-големият орган и притежава няколко жизненоважни функции. Едната е осигуряването на бариера между клетките в тялото и околната среда, с което предотвратява излагането им на потенциално животозастрашаващи нападатели. Кожата също така действа и като отделителен орган. Когато нормалните пътища за отделяне са блокирани или нарушени, тялото отстранява токсичните субстанции през кожата. И тъй като мембраните на кожните клетки се окисляват силно и нормалните функции се блокират, често се появяват акне, обриви, екземи или дори възпаления.

Друга функция на кожата е действието й като гъба. В този случай порите изпълняват две неща – отделят токсини и поемат вода и кислород от въздуха, за да подпомогнат хидратацията. Тази функция има и своя недостатък, тъй като всичко, което сложите върху кожата си, се поема от нея и се отлага в кръвта.

Най-често кожата се третира със сапун. По подобен начин, по който сапунът образува филм по ваната или душа, той образува слой и върху кожата. Този слой повишава степента на окисление на кожните клетки, като създава значителен дисбаланс в pH-то на кожата. Кожата, в ролята си на бариера, трябва да бъде леко киселинна – с pH фактор между pH 4  и pH 6. Сапунът е високо алкален. Ето защо миенето със сапун нарушава баланса на pH-то на кожата.

По-добрият избор за миене на кожата е органичният течен сапун, в който няма натриев лаурил сулфат или лаурил сулфати, парабени, изкуствени аромати и нефтени продукти. Винаги търсете сапуни, лосиони и кремове, които НЕ СЪДЪРЖАТ парабени или нефтени продукти. Последните са известни с това, че влияят върху хормоните и причиняват много здравословни проблеми като безплодие, вродени аномалии, хормонален дисбаланс и се свързват с появата на няколко вида рак.

Човешкото тяло има изключителни способности за самолечение. Що се отнася до кожата, тялото притежава мощна система за унищожаване на нашественици като бактерии, вируси и гъбички подобно на сухопътните войски на армията. След като се справи с тях, то изпраща екип с подобна мощ за почистване на бъркотията преди да възстанови баланса и реда.

Как става това? При първи признак на порязване, одраскване, изгаряне или рана – т.е. всяко нараняване, което води до възможност за проникване на чужди организми през кожата, излагайки я на външната среда – имунната система изпраща мощни агенти, наречени окислители. Тези окислители обгръщат микробите и ги унищожават. След като свършат своята работата, тялото незабавно изпраща мощни антиоксиданти, които да възстановят щетите, нанесени върху заобикалящите тъкани. Тъй като тези поражения са неизбежни, те трябва да бъдат възстановени, за да може тъканта да започне да се лекува. За да се постигне баланс и ред в засегнатите места, тялото произвежда тречности с леко киселинно pH, с което предовратява по-нататъшното разпространие на бактерията.

В този процес на защита, които кожата изпълнява, ценен помощник е водата Канген Beauty. Тя е слабокоселинна с pH фактор между pH 4,0 и pH 6,0. Водата Beauty не е подходяща за пиене, но има голяма почистваща сила. Поради тази причина киселинната вода е много успешно средство в процедурите по поддържане на красотата и здравето на кожата. Тя има силен положителен ефект при тонизирането й, тъй като има стягащи свойства. Водата Канген Beauty е силно ефективна за подпомагане на тонуса и укрепването на кожата след вана или душ или за затваряне на порите след измиване на лицето. За да постигнете тези ефекти просто трябва внимателно да напоите кожата с водата и да я оставете да изсъхне. Мъжете също могат да намерят ползи в beauty водата – тя е отличен тоник за след бръснене.

В Este Fitness & SPA ще ви предложим най-доброто

И да завършим отново с въпроса – защо тази вода се предлага точно в Este Fitness & SPA? И с отговора – защото в Este Fitness & SPA се грижат за здравето и красотата във всичките им аспекти. Красотата не се постига единствено чрез разкрасителните процедури. Важно е и какво консумираме, за да бъде организмът ни здрав и силен. В СПА центъра на Este знаят това, затова на всички клиенти се предлага неограничено количество от благотворната вода. Докато се наслаждавате на своите процедури, може да отпивате по глътка от водата, защото тя е източник на енергия.

И да не забравим нещо важно за финал! Водата Канген се предлага в спа центъра само в стъклени чаши и бутилки. Това благоприятства още повече нейното полезно за организма действие и е поредното доказателство за екологичната мисия на Este Fitness & SPA и грижата за природата и човешкото здраве, които центърът поставя в своя фокус.

Ако още не сте открили силата на водата Канген, заповядайте в Este Fitness & SPA. Тук ще се погрижат за вашето здраве и красота, ще ви поглезят с екзотични процедури и ще се насладите на здравословна и полезна вода, с чаша от която която любезният персонал на центъра ще ви посрещне или която ще ви предложи, докато релаксирате след разпускаща процедура.

Последни публикации в блога

Или как в Este Fitness & SPA  ще се погрижат за здравето и красотата ви във всичките им аспекти Всеки от нас е чувал различни твърдения по повод полезните качествата на водата Ритуалите за красота са сред любимите занимания на представителките на нежния пол. Когато става въпрос за външен вид и разкрасителни процедури, жените винаги са готови да експериментират. Векове наред дамите намират начин да Фитнес тренировките изискват постоянство и отдаденост. Поддържането на стройно и стегнато тяло не включва безразборно хранене и мързелуване. Обикновено зимата е сезонът, когато сме най-мотивирани да започнем да тренираме, защото времето навън е В днешно време общоприетите стандарти за женска красота често влияят върху самочувствието и емоционалното състояние на нежния пол. Причината е, че привлекателността все по-често се свързва с определени размери на тялото или с В днешното забързано ежедневие имаме безкрайно много задачи, постоянно сме в движение или се лутаме в различни посоки. Често планираните през деня дейности въобще не се осъществяват, защото липсва достатъчно време за изпълнението Напоследък все по-голяма популярност придобиват протеиновите храни и напитки. В социалните мрежи е пълно с реклами на протеинови добавки, които непрекъснато попадат под прицела на нашето внимание. Във фитнес залите също има обособени Всички сме наясно, че обещанията, които си даваме в началото на всяка нова година да се храним здравословно и да спортуваме по-честно, се спазват само първите една-две седмици. За съжаление, много скоро губим Няколко често пренебрегвани стъпки по пътя за перфектната кожа през пролетта и лятото: Първата стъпка, която трябва да предприемете за доброто на вашата кожа, е изключително важна и стряскащо освобождаваща. Сещате ли Навярно вече ви е станало ясно, че зодиакалните знаци играят голяма роля в изграждането на личността – в интернет могат да се намерят хиляди статии за това кой ви е любимият сладолед или