Възможно ли е да ускорим метаболитните процеси?

2
233
Добави коментар
vivi805
vivi805

Всеки човек с напредването на годините започва да губи форма да губи форма. Важна роля в загубата на тегло обаче засяга метаболизма. Често проблемът с наднорменото тегло се дължи именно на забавянето на тези процеси, които наистина се ускоряват независимо. Затова днес ще разберем как да ускорим метаболизма за да загубим тегло у дома, без да правим титанични усилия.

Как да се храним за да ускорим метаболизма?

За да се ускорим метаболизма и да започнем да сваляме килограми,може да следваме елементарните правила на културата на храните.

Да се яде постепенно и частично. Периодът между храненията ако е повече от 3 часа се възприема от организма като гладна стачка и преминава в режим на пестене на ресурси. Няма гладна стачка. Ако общото количество консумирани калории е по-малко от 1000, то тялото получава сигнал за глад и се опитва да забави процесите.

Закуската е основното ястие. През нощта метаболизмът се забавя и ако част от „горивото“за тялото не дойде сутрин, то ще остане в режим на гладуване и запасяване.

Какво да се яде за ускоряване на метаболизма

Ако се интересувате от това как да ускорите метаболизма с помощта на правилното хранене, препоръчваме да обърнете внимание на такива продукти.

Увеличете протеина. Особено ефективна ще бъде бялата диета, която ускорява метаболизма. Присъства в месо, риба, яйца, бобови растения, морски дарове, млечни продукти. Важно е протеинът да е основният дизайнер на мускулите, които играят решаваща роля за ускоряване на метаболизма.

Въглехидратии фибри Те се намират в зеленчуци, плодове, боб, зърнени храни, като цяло във всички зеленчуци. За тяхното усвояване е необходимо да се приемат дълго време и да се застопори стабилността на нивото на инсулина в кръвта. Със стабилно ниво на инсулин може да се подобри метаболизма до 10%.

Плодове Мандарините, портокалите, лимоните и грейпфрутите не само имат положителен ефект върху метаболизма, но и стимулират храносмилателния тракт, спомагат за намаляване на холестерола, премахват вредните вещества и излишната вода. Какаови зърна. Съдържа вещества, които стимулират метаболизма. Важно е да се отбележи, че какаото и особено шоколадът нямат нищо общо с подобряването на метаболизма. Джинджър. Той съдържа специален ензим, който помага в процеса на храносмилането за по-ефективно транспортиране на хранителни вещества до органите. Използването на този корен допринася за усвояването на кислорода в мускулите, което води до ускоряване на изгарянето на калории.

Канела. Тази ароматна подправка ще намали нивото на глюкозата в кръвта, което ще доведе до срутване на мастните резерви. Горещ пипер. Съставът съдържа капсаицин, който влияе на честотата на контракциите на сърцето и повишава телесната температура. Само една малка част от лютия пипер малък може да разпръсне метаболитните процеси с 25%.

Вода. Когато температурата на дехидратация падне, за да я увеличи, тялото се опитва да натрупа мазнини. Обикновената вода ускорява метаболизма по-добре от химикалите. Пийте много вода. Това е най-полезното вешество за организма!

Кафе. Всяка чаша съдържа 200 мг кофеин, който стимулира централната нервна система. Консумацията на 2-3 чаши кафе може да повиши метаболизма с 5%, дори и от състояние на покой. Освен това, кафето повишава издръжливостта на системите както в кардиото, така и в силовото обучение. Зеленият чай има същия ефект.

Вещества, които насърчават ускоряването на метаболизма

Продукти, които подобряват метаболизма, задължително в състава съдържат следните вещества:

B витамини (зелени зеленчуци, чай, плодове); омега 3 мастни киселини (сьомга, пъстърва, ядки, боб); фолиева киселина (маруля, яйца, моркови, фасул, мая, трици); йод (морска зеле, риба, морски дарове);

Ако искате да влезнете бързо във форма и да стопите излишните мазнини и натрупани килограми, приемайте Кардарин . С негова помощ ще:

Ще се отървете от излишните мазнини

Ще имате повече енергия и сила

Ще подобрите цялостното си здраве

Ще имате изчистен релеф

Ще подобрите издръжливостта си