Кога е подходящото време да започнем диета?

1
230
Добави коментар
vivi805
vivi805

По принцип се вярва, че няма правилно време, в което човек да започне диета. важното е да се чувства напълно подготвен и решен, за да свали килограми.Ново проучване има друго мнение по въпроса. Според него, точният ден, в който решите да се храните здравословно, може да окаже огромно въздействие върху крайния резултат.

Ето най-добрите и най-лошите моменти за започване на диета.

Най-добрия период е след рожден ден или след голяма промяна в живота

Това е когато започвате на чисто и се счита като един от най-добрите моменти за промяна. Според проучване, хората са по-отдадени на задачата си да се хранят здравословно след като се е случило нещо голямо и значимо в техния живот.

Най – добър период: Октомври

Ноемрви и декември бележат началото на зимата. Последният месец от годината пък е изпълнен с ваканции и празници, през които хората често преяждат и качват кила, които след това трудно свалят.

Според проучване, човек може да се „спаси“ от този вреден навик като си създаде здравословен хранителен режим по-рано. Октомври е чудесен месец за започване на диета, която ще ви накара да се откажете от всяко сладко изкушение, което след това трудно ще свалите.

Най-лошият период е Нова година

Най-голямата грепка, която правят повечето хора е да си поставят цели за новата година, които в повечето случаи не изпълняват. Списъка на всяка жена на първо място е отслабването след празниците, но учени съветват да не се хвърляме така стремглаво с радикални и зверски диети, а всичко да е стъпка по стъпка, за да постигнем желания резултат.

Например, може да започнете като се откажете от яденето на десерт или вечерята след 22:00. По този начин тялото ви постепенно ще свикне с ограниченията и ще е подготвено за по-радикалните мерки.

Ако сте прекалено заети в работата си, това често води до стрес в организма, което от своя страна кара човек да яде много повече от обичайното. Тогава трудно ще успеете да свалите килограми, зашото тялото ви ще има нужда от енергия, за да завърши задачите си, които са му поставени.

Затова ви съветваме да избягвате да се подлагате на диети, когато имате някаква важна среща или пък голям обем от работа или проект, който трябва да завършите.

Най-лошият период са уикендите

Смятате да започнете диета в събота или неделя? Грешка! Прекаленото свободно време през уикенда ви привърженик на нездравословния режим на хранене. Когато нямате час, в който да ставате рано и да си лягате, е трудно да следите за храненето си.А, когато приемате храна в неравномерно време, то няма да има полза дори и да ядете най-здравословните неща.

Затова изберете си понеделник за начало на вашата диета, помислете и за подходящи тренировки във фитнес залата или у дома и се заредете с търпение, защото всяко хубаво нещо изисква време.