Голям екопарк отваря врати в Добруджа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
198
Добави коментар

Екопарк отвяря врати в Добруджа. Любителите на дивата природа могат да видят сърни, елени, муфлони и птици в естествената им среда. Той се намира между курорта „Албена” и Кранево.

Паркът се простира на площ от 7000 дка гориста местност и граничи с три села на територията на община Балчик. След близо двегодишен труд, селекцията от животни е богата и интересна.

В горите свободно се разхождат над 200 лопатари, 200 муфлони, между 40 и 50 сърнички и камерунски кози. Също така е голям броя на зайците, фазаните и яребиците, обясниха от общината.

„Опитваме се да създадем по-достъпна среда и за хората, както се опитваме и да запазим естествената среда на животните. В никакъв случай целта ни не е да ги затворим като в зоопарк, а да им създадем още по-добри условия”, посочи пред bTV управителя Рехджан Назим.

Стопанството се обикаля за около 3 часа, като посетителите ще бъдат придружавани от водач. Така групите ще имат възможност да се насладят изцяло на всичко, което предлага новият екопарк.

Ловът в местността ще бъде забранен.