Владимир Каролев: Хакерската атака показа каква разградена държава сме. Имаме шанс за завода на „Фолксваген“

1
213
Добави коментар

Хакерската атака показа каква „разградена държава“ сме, но аз лично не се притеснявам. През 2014 г. мои данни изтекоха в интернет. Това каза в „Още от деня“ икономистът Владимир Каролев по повод хакерската атака срещу системата на НАП.

Той коментира и темата за чуждестранните инвестиции в България и възможността „Фолксваген“ да построят завод у нас. 

„Капитализмът е система, в която трябва да се натрупа критичен обем от нужни данни и умения. Това е причината сега да можем да привлечем сериозен автомобилен инвеститор, а преди 15 години да не можем.

Автомобилният клъстър, който се създаде преди години, и произвежда компютри, седалки, кабели, всичко за една кола е причината „Фолксваген“ да ни оглежда.

България предлага една много разумна данъчна среда на инвеститорите. Предлагаме една нормална заплата, защото в Германия заплатата е по-висока да, но на Балканите българската заплата е напълно равностойна, само в Гърция е малко по-висока.

Предлагме им стабилна валутна система и финансова стабилност за разлика от Турция, където често се развихря инфлация. За мен ще надделеят икономическите фактори. Каквото и да направят България и Турция няма да окаже влияние на крайното решение.

Всичко ще дойде от САЩ, защото предстои сливане на „Фолксваген“ с „Форд“. Доналд Тръмп няма да остави обаче Реджеп Ердоган да си прави каквото си иска“, разкри Каролев.

В България безработицата е рекордно ниска. Проблеми в България имат пенсионерите с ниски пенсии и тези, които нямат никакви умения. Тези, които нямат никакви умения, седят и не предприемат нещо, за да придобият умения, а само критикуват.

Факт е, че тук младите хора не учат и не работят. Аз не мога да си представя моите деца да стоят вкъщи и да не правят нищо, а аз да им давам пари. Тук и родителите трябва да се замислят. 

Пълна глупост и измислица на КНСБ са данните, че в България близо 2,5 млн. души живеят под прага на бедността. Това е абсурдно. Как при 2,5 млн. бедни българи в Гърция отиват над 700 000?“, попита за финал Каролев.