10 начина да генерирате повече трафик към сайта си

1
315
Добави коментар
DSSocial
DSSocial

Трафикът към Вашия сайт е както важен индикатор, така и двигател за растежа на Вашия бизнес.
В света съществуват над 1,25 милиарда уеб сайта. Конкуренцията е огромна, но все пак Вие не се опитвате да привлечете всички Интернет потребители. Вашата цел е да привлечете към сайта си повече хора от целевата Ви аудитория. В тази публикация сме изброили някои прости, но ефективни начини как да направите точно това.

SEO (Оптимизация за търсачки)
SEO е цяла наука и няма как да навлезем дълбоко в нейните дебри в рамките на тази публикация. Но също така има и доста SEO възможности, които можете да приложите сравнително лесно на всяка от страниците на сайта си, за да увеличите ранга си в търсачките и да получите повече посетители. Това задължително включва създаването на висококачествено съдържание, което аудиторията Ви търси, и добро подбиране на заглавия и мета тагове във Вашите страници. Мета описанието се показва под URL адреса Ви в резултатите от търсенето. Знаейки за какво се отнася дадена страница и с подходящ call-to-action текст, вероятността потребителят да кликне на нея е много по-голяма.

Get Listed
Друг начин да увеличите трафика към сайта си е да се регистрирате в онлайн каталози и сайтове за ревюта. В повечето от тези директории към профила Ви има възможност за добавяне на линк, така че редовното актуализиране и получаването на положителни отзиви е много вероятно да доведат до повече трафик. Като допълнение част от тези връзки и бранд споменавания ще спомогнат и за SEO на сайта Ви.

Активност в социалните мрежи
Използвайте социалните мрежи, за да популяризирате публикации в блога си или друго полезно съдържание на сайта си. Бъдете оригинални и тествайте различни неща. Разнообразните типове публикации винаги са добра идея. Добавяйте хаштагове към публикациите, когато е уместно, и може да разширите обхвата си отвъд кръга на Вашите последователи и да бъдете открити от потребителите, които търсят Вашите продукти и услуги. Заделете рекламен бюджет за присъствието си в социалките и обмислете добре какво си заслужава да бъде подсилено, за да стигне до повече хора.

Използвайте лендинг страници
Създавайте лендинг страници, съобразно продуктите или услугите, които предлагате, като например за сезонна промоция, локализирано предлагане на услуга и т.н. Качествено създадените, оптимизирани и промотирани лендинг страниците са страхотен източник на трафик към уеб сайта Ви. Те съдържат детайлите, от които потребителите се нуждаят, за да вземат решение, така че посещението им на сайта Ви да се преобразува в покупка или друго желано действие.

Използвайте long-tail ключови фрази
Тъй като стандартните къси ключови думи се търсят много по-често, е по-трудно да се класирате за тях в търсачките. Използването на фрази „с дълга опашка“, от друга страна, Ви дава по-голям шанс да се класирате по-високо (дори на първа позиция) за търсения, специфични за вашите продукти и услуги, а по-високото класиране означава повече трафик. Освен това, гласовото търсене набира все по-голяма популярност и се усъвършенства, а когато хората го използват, го правят чрез по-конкретни и специфични фрази.

Не отписвайте e-mail маркетинга
Изпращането на редовни (и качествени) бюлетини и популяризирането на оферти по e-mail е чудесен начин да поддържате връзка с клиентите си, а така ще засилите и трафика към сайта си. Предоставяйте на потребителите си полезна информация и линкове към различни страници на сайта Ви, където те могат да научат нещо повече, например чрез публикации в блог. Също така обмислете внимателно subject-a на Вашите мейли. Той до голяма степен определя дали даден потребител ще отвори или не имейла Ви.

Рекламирайте онлайн
Онлайн рекламата е най-основният начин да накарате повече хора да посетят Вашия сайт. Социалните мрежи, Google Adwords и дисплейната реклама са отлични канали и най-добрият начин да увеличите качествения трафика към сайта си.

Гост-блогър
Понятието „инфлуенсър“ не случайно е толкова популярно и широко използвано онлайн. Намерете (и наемете) популярен блогър или човек, който е следван от огромен брой хора в социалните мрежи и го използвайте като гост в своя блог, а той, споделяйки своята публикация с широката си аудитория, ще Ви осигури добър трафик към Вашия сайт.
Необходимо е редовно да публикувате разнообразно съдържание, за да покажете на посетителите си, че сте активни във Вашата област. Друга възможност е да поискате от инфлуенсъра да напише ревю за бизнеса Ви или да спомене бранда Ви в свой пост.

Ангажирайте се онлайн
Бъдете активни в онлайн групи и уеб сайтове, които са релевантни с Вашия бизнес и аудитория. Коментирайте в блогове и публикации в социалните мрежи, отговаряйте на въпросите, които хората задават, и участвайте в разговорите, които засягат Вашата сфера на дейност. Колкото повече се ангажирате с потребителите, толкова повече посещения и конверсии ще получавате. Ако профилите Ви в социалните мрежи съдържат линк към сайта Ви, това е още един канал за трафик към уебсайта.
Ангажирайте се умерено и искрено, за да не навредите на онлайн и бизнес репутацията си. Също така избягвайте включването на линкове към сайта директно във Вашите коментари, тъй като това е спам и на повечето места няма да се толерира. Повишеният трафик не трябва да бъде пряка цел, а по-скоро вторичен резултат.

Следете статистиката си в Google Analytics
Използвайте проследяващи параметри и пиксели за маркетинговите си кампании и редовно проверявайте статистиките за сайта си. Това ще Ви позволи да определите кои стратегии и кои видове съдържание работят, кои от тях се нуждаят от подобрение и с кои от тях не бива да си губите времето.