Ремонтът на колата не бива да бъде пренебрегван.

2
210
Добави коментар
katy88
katy88

В случай, че току що сте си закупили луксозен или спортен автомобил, то трябва да знаете някои неща.

Сигурност на пътя

На първо място сигурността на пътя зависи от вас самите и вашето внимателно шофиране. Това че управлявате тунингован автомобил с 400 конски сили под капака, не означава че законите за движение по пътищата не важат за вас. Това че сте наляли много пари за тунинг авто части не ви прави безсмъртни и не ви лишава от отговорност към всички участници в движението.

Замяна на авто части и тунинг

Дори да сте технически грамотен, това не означава, че трябва сами да ремонтирате своя автомобил или да сменяте своите туннинг части сами. Много е важно да не купувате за колата си некачествени компоненти и части. Неминуемо във времето колата ви ще се нуждае от резервни части. Те на свой ред трябва да бъдат от лицензиран и оторизиран посредник или сервиз. В някои онлайн магазини като https://autopro.bg/ също се предлагат специализирани части за коли. Тези части са малко по-различни и по-висок клас от стандартните. Там на разположение имате голям избор от огромен арсенал тунинг части за интериора и екстериора на вашия автомобил. По-добре е да разгледате сами и да прецените, по какъв начинн може да направите своя автомобил или джип почти наузнаваем.

Ролбари и степенки за джипове

Например собствениците на джипове и SUV превозни средства знаят, че тунингованите специализирани ролбари и степенки превръщат голямото возило в още по-внушително и „страховито“.

Ролбарите обикновенно са никелирани и целта им е да предпазят бронята и решетката при лек челен удар. При големите джипове предните ролбари са закрепени максимално здраво и предпазват от офроуд приключения при удар в скала, дърво или задирания в твърди обекти из чукарите в природата. При истинските офроуд джипове тунинг ролбарите изпълняват и ролята за закрепване на допълнителни предни светлини.
При така наречените „паркетни“ джипове или SUV за градски условия те имат по-скоро декоративна функция, тъй като са закрепени по стандартен начин за предницата и нямат функция за протекция.

Степенките са друг авто аксесоар, с който може да подобрите визията на своя джип или високо проходим автомобил. Тунинг степенките са практични, когато джипа е с високо окачване и ползвате гуми с голям диаметър – от 21 цола нагоре. При тези обстоятелства качването и слизането от джипа би било затруднено без нужните степенки. На пазара се предлагат предимно алуминиеви степенки с различна форма и размер, съобразена за най-популарните модели джипове в България.

В лицето Autopro.bg ще намерите „своя” магазин за тунинг авточасти и може да се доверявате само на него. Бъдете сигурни, че всички авто части, които се предлагат в него са лицензирани и ще помогнат на колата ви да изглежда уникално. Всички продукти в секцията Ролбари и Степенки вижте в категорията тук

Ремонт на автомобила

Относно ремонта на вашия автомобил въпросът седи по подобен начин. Не бива сами да ремонтирате колата си и сами да поставяте тези тунинг авточасти. Макар например монтажа на ролбари, решетки и степенки да изглежда привидно елементарен, препоръката е да се доверите на сервиз. Тези коли са скъпи и няма да останете доволен, ако объркате нещо. Самоуките „майстори” решават да спестят пари, като заложат на собствените си умения за ремонт на колата и поставяне на ролбари, тунинг прагове, степенки, решетки и т.н. По-добрият вариант е да заложите на качествен и лицензиран сервиз. Само там ще можете да сте напълно спокойни, че колата ви ще бъде ремонтирана правилно. Така няма да ви се наложи скоро отново да посещавате магазин за тунинг аксесоари или автосервиз.